Gyapjasék már alig várják a visszavágót

Elég pörgősen indult az év a 470-essel versenyző Gyapjas testvérek számára: még csak február van, de már két versenyen túl vannak és a világranglista 28. helyéről várják az első európai versenyt.

Elég pörgősen indult az év a 470-essel versenyző Gyapjas testvérek számára: még csak február van, de már két versenyen túl vannak és a világranglista 28. helyéről várják az első európai versenyt.

Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor az idei szezont Miamiban kezdte, egyből egy 21 napos úttal, amiben volt két nagy verseny és sok edzés is. Az első verseny az észak-amerikai bajnokság volt, ahol szinte mindenki elindult, aki a Miamiban rendezett világkupán. Így sok jó vitorlázó között tudtak versenyezni. Az első napon gyengébb szél fújt, ez kedvező volt, ám ezt követően két napig erősebb szél volt a jellemző. “Az látszott, hogy jó formában vagyunk a többiekhez képest, köszönhetően a decemberi versenyeknek és edzőtáboroknak. Annak ellenére, hogy a versenyen csak edzővitorlákkal indultunk, jó eredményt értünk el és a 16. helyen végeztünk a 31 hajós mezőnyben” – számolt be a Hunsail.hu-nak a 470-essel versenyző páros. Az észak-amerikai bajnokság után hatnapos edzést tartottak, főként a közös futamokon indultak, ahol a szoros taktikai szituációkat és a rajtokat gyakorolták. A sportolók a Miamiban rendezett világkupa előtt egy napot pihentek, amikor is felkészítették a hajójukat a versenyre.

Hogyan értékelitek a Miamiban elért helyezést? Mi volt a legnagyobb kihívás? Milyen tapasztalatokat szereztetek?

Miami volt a 2018-as szezon első állomása, ahol szerettünk volna minél jobban szerepelni és azt gondolom tudtuk azt a szintet hozni, amit elterveztünk. Egyértelműen leszűrtük, hogy a jövőben mit kell változtatnunk a felszerelésen, ahhoz, hogy még inkább az élmezőnybe tartozzunk.

A tokiói felkészülés szempontjából mi volt a leglényegesebb Miamiban?

Az elért eredmények mind az észak-amerikai bajnokságon, mind a világkupán azt mutatták, hogy jó úton halad a felkészülésünk. Látjuk, hogy a következő hónapokban mire kell koncentrálni az edzések alatt.

Mi a következő fontos verseny addig hol és hogyan készültök?

Az eddigi eredményeinkkel a 28. helyen állunk a világranglistán és innen folytatjuk az évet. Februárban egy edzőtábort csinálunk Imperiaba a Zaoli teammel, ahol az új vitorlákat fogjuk tesztelni, utána az Olaszországhoz tartozó Ligúr-tengeren sorra kerülő Carnival Racen veszünk részt. Márciust végig edzéssel fogjuk tölteni Palma de Mallorcán aminek a vége a Trofeo Princesa Sofia lesz. Már nagyon várjuk, hogy az év első nagy európai versenyén visszavágjunk új hajónkkal és egy edzővel a hátunk mögött.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.