VG: RONCSDERBI A CÉLIG

Tovább vánszorog a cél felé Conrad Colman a törött árbocú Foresight Natural Energyvel, de hamarosan utoléri Romain Attanasio a sérült Famille Mary – Etamine du Lysszel.

Tovább vánszorog a cél felé Conrad Colman a törött árbocú Foresight Natural Energyvel, de hamarosan utoléri Romain Attanasio a sérült Famille Mary – Etamine du Lysszel.

Fotó: Vendée Globe/DPPI

Már csak 110 mérföldet kell megtennie a célig Conrad Colmannak, aki a nyolcadik Vendée Globe legnagyobb sztoriját szolgáltatta azzal, hogy sérült árboccal sem adta fel a versenyt, hanem tovább vánszorgott a cél felé. (Bár pillanatnyilag jó 7 csomós sebességgel halad, ami egyáltalán nem lebecsülendő egy bummból faragott szükség-árbóccal!) Az amerikai jelenleg még a 14. helyen áll – de ez csak időleges, hiszen hamarosan utoléri Romain Attanasio, aki 12 csomós sebességgel vágtat a korábban szintén kisebb sérülést szenvedett Famille Mary – Etamine du Lysszel. Ő lesz a következő, aki beérhet Les Sables d’Olonne kikötőjébe, várhatóan holnap dél körül.

Február 10-én adtunk arról hírt, hogy letört az egyik stabilizáló szárny Romain Attanasio hajójáról, a Familie Mary – Etamine du Lys-ről. A sérülés nyomán víz szivárog a hajótestbe. Ennek ellenére a francia skipper nem adta fel a versenyt, folytatja útját Les Sables d’Olonne-ba. A 8. Vendée Globe-on jelenleg a 16 helyen álló versenyző a következőt fűzte az esethez: „Valamivel nekem ütközött és letörte az egyik stabilizáló szárnyat a hajóról. Az illesztési pontnál egy kis lék keletkezett, amelyen keresztül víz szivárog a hajótestbe. De ez nem akadályozza meg, hogy folytassam a versenyt. A szárny hiánya leginkább félszelezésnél érezhető, tudom kezelni a helyzetet. Ilyen az élet. Igazán balszerencsésnek érzem magam, hiszen ez már a harmadik alkalom, hogy ütközöm valamivel – szorítok, hogy ne forduljon elő többször. Bízom benne, hogy egy nap visszajutok Les Sables-be.”

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.