Cikkek

Számos új vonása volt a nemrégiben lezárult 2020-/21-es Vendée Globe-nak. Az egyik legérdekesebb ezek közül az volt, hogy a hajók, a felszerelések és a versenyzőket segítő szolgáltatások rohamos fejlődése alapvetően megváltoztatta a szóló földkerülő kihívást is. A klasszikus, a kezdeti felálláshoz képest a versenyzők élete kényelmesebbé vált, sőt, bizonyos értelemben a szerepük is csökkent az eredményességben.
Nemcsak nyáron fontos számunkra a vitorlás sport szeretete és az aktív életmód: fontosnak tartjuk, hogy a vitorlázás nélkül töltött időszakban is egészségesen éljünk és felkészüljünk a következő szezonra. A vitorlázás szempontjából csendesebb hónapok remek alkalmat nyújtanak a sport kihívásaira való fizikai és mentális felkészülésre, egyúttal a szükséges képességek, készségek fejlesztésére. A Women On Water Hungary partnere, a MERU Sportcare támogatásával újabb cikkben nyújthatunk betekintést nektek az egészséges test és lélek megőrzésének egyik legkíméletesebb, ugyanakkor kimagaslóan hatékony mozgásformájának alapjaiba: ismerkedjetek meg a jóga jótékony hatásaival!
Ha így megy tovább, akkor nem a leggyorsabb hajó vagy a legügyesebb vitorlázó nyeri a Vendée Globe-ot, hanem az, amely és aki legtovább marad vitorlázóképes. A negyedik nap ugyanis tovább ritkította a mezőnyt – legalábbis átmenetileg.
November nyolcadikán, vasárnap délben harminchárom 60 lábas vitorlás vág neki a világ túlzás nélkül legkeményebb vitorlásversenyének: egyedül, segítség és kikötés nélkül kell megkerülni a Földet. A legfontosabb tudnivalók még egyszer a közvetítések linkjeivel.
Hamarosan indul az év legnagyobb regattája, a Vendée Globe. A november 8-án rajtoló versenyen 33 bátor vitorlázó – köztük hat nő és 18 újonc – vág neki a nagy kalandnak, hogy Les Sables d'Olonne-ból indulva kikötés nélkül megkerülje a Földet. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a nagy versenyről.
Amióta Ellen MacArthur másodikként futott be a Kingfisherrel a Vendée Globe-on 2001-ben, egy nőnek sem sikerült felállnia a dobogóra. Ezen akar változtatni a szintén angol Samantha Davies, aki a harmadik startjára készül a földkerülő regattán.
Egyedüli jelöltként nyerte el az Magyar Vitorlázók Szövetségének elnöki tisztségét Gerendy Zoltán szeptemberben. A BYC korábbi elnöke pénzügyi területről érkezett, tele energiákkal és jókedvűen. De vajon elég lesz a lendület ahhoz, hogy újra életet leheljen az elmúlt években elindított folyamatokba? És mit tervez az új elnökség? Interjúnkból kiderül.
Immár három éve csinál képeket új, különleges aspektusból a Balatonról Böröczky Bulcsú. A balatonboglari fotós drónokkal készít „légfestményeket” a tóról, annak legszebb tájairól, elővilágáról – és természetesen a vitorlázásról is. Ezekből válogattunk egy terjedelmes és látványos képriportot magazinunk legfrissebb, idei 6-os számában.
Kövess minket a Facebookon is.