Szünetel az Amerika-kupa döntőjéért vívott csata

A koronavírus-járvány miatt életbe lépett új-zélandi lezárások miatt elmaradnak a hétvégére tervezett párharcok a két talpon maradt kihívó csapat között.

A koronavírus-járvány miatt két nap után félbeszakadt a brit Ineos Team UK és az olasz Luna Rossa csatája a 36. vitorlázó Amerika Kupában a döntőért, ahol a győztesre a címvédő Team New Zealand vár – adta hírül a Magyar Távirati Iroda

A selejtezőnek tekinthető Prada Kupa hét győzelemig tartó fináléjában a Luna Rossa 4–0-ra vezet a Sir Ben Ainslie vezette britek ellen. A párharc azonban leghamarabb szerdán folytatódhat, mivel Aucklandben – augusztus óta először – három új fertőzöttet regisztráltak. Jacinda Ardern miniszterelnök ezért lezárásokat jelentett be, és minden iskola, illetve nyilvános intézmény – köztük az Amerikai Kupa központja – 72 órára karanténba került.

Az Amerika Kupa fináléjára március 6-tól kerül sor Aucklandben. A legrégebbi versenysorozatnak számító kupa 170 éves történetében eddig kétszer született európai siker, 2003-ban és 2007-ben az Ernesto Bertarelli irányította svájci Team Alinghi diadalmaskodott. (MTI)

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.