Megválasztották az Év Vitorlázóit

A floridai Sarasotában rendezett World Sailing konferencia végén kiosztották a díjakat az év női és férfi vitorlázóinak és megnevezték az év hajóját is.

A floridai Sarasotában rendezett World Sailing konferencia végén kiosztották a díjakat az év női és férfi vitorlázóinak és megnevezték az év hajóját is.

Nyolc díjat osztottak ki a floridai World Sailing konferencia végén. Ezek közül (természetesen) a legnagyobb érdeklődés az „Év Vitorlázója” címet övezte. A hölgyek között idén két győztest is kihirdettek: a holland Carolijn Brouwer és a francia Marie Riou nyerte a „Female Rolex World Sailor of the Year” címet. A férfiak között a ciprusi Pavlos Kontides kapta a megtisztelő címet. A Nemzetközi Vitorlás Szövetség szakmai zsűrije szerint a legjobb hajó a Carkeek Design Ran VII Fast 40-ese lett.

Az Év Vitorlás Csapata a VOR-nyertes Dongfeng lett

Külön díjat kapott a Corpus Christi Yacht Club, valamint Bryan Willis, aki a vitorlázásért folytatott önkéntes tevékenységéért, Massimo Dighe pedig a paralimpiai vitorlázás terén tanúsított erőfeszítéseiért részesült rangos elismerésben. Az év legjobb csapata a Volvo Ocean Race-nyertes Dongfeng lett.

Marie Riuo

Caroljin Brouwer és Marie Roiu a brutális földkerülő versenyen a Dongfeng csapat tagjaiként az első női győztesek a VOR történetében. A döntő 970 mérföldes Göteborg és Hága közötti szakaszon a veterán Brouwer és a korábban kizárólag olimpiai osztályokban (tehát nem nyílttengeri regattákon induló) Riou remekül összedolgozott, számos bátor döntésükkel nagyban hozzájárultak a csapat győzelméhez. „20 évvel ezelőtt egyszer már megnyertem ezt a rangos elismerést. Az, hogy ismét engem illettek az Év Vitorlázója címmel, jól jelzi, mennyire sokrétű sportág a vitorlázás. Azzal, hogy Marie-vel mi lettünk a (világ egyik legkeményebb versenyének számító – a szerk.) VOR első női győztese, különleges dolog, bekerültünk a történelemkönyvbe, és ez örökre szól” – fogalmazott a díjátadón Brouwer.

Caroljin Brouwer

Pavlos Kontides nemzetközi elismerését elsősorban az aarhusi világbajnokság Laser hajóosztályban szerzett bajnoki címével érdemelte ki. (Ezen a világversenyen nyert Berecz Zsombor is Finn osztályban.) „Egy nagyon kis országból, egy mediterrán szigetről jöttem, úgyhogy remélem, hogy a példám sok fiatal vitorlázót inspirálhat a jövőben, hogy ragaszkodjanak az álmaikhoz és ne féljenek küzdeni értük” – mondta a díj átvétele után Kontides.

Pavlos Kontides az aarhusi világbajnokságon

Az Év Hajójának választott Ran VII-es különleges formatervének és előremutató technikai megoldásainak (többek között az elektromos vitorlaállításának) köszönheti a nemzetközi elismerést. A Creek Design újdonsága idén minden versenyt megnyert, amelyre beneveztek vele.

Akár Darth Wader hajója is lehetne a Ran VII-es – az idén minden versenyt megnyert, amelyre beneveztek vele

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.