Laser 4.7 EB - viharszünet

Tegnapelőtt nagyon erős szélben és kemény hullámzásban teljesítette az utolsó két selejtezőfutamot Spanyolországban a Laser 4.7 Európa-bajnokság mezőnye. Tegnap pedig már olyan viharos szél fújt, hogy nem rendeztek futamot.
Tegnapelőtt nagyon erős szélben és kemény hullámzásban teljesítette az utolsó két selejtezőfutamot Spanyolországban a Laser 4.7 Európa-bajnokság mezőnye. Tegnap pedig már olyan viharos szél fújt, hogy nem rendeztek futamot.

 

A hétfős csapatot kísérő edzők beszámolói következnek:

Pál Gaszton – MVM SE:

„Tegnap nagyon erős szél volt, de a hullámzás talán még nagyobb kihívás elé állította a mezőnyt. Többnyire fiatal magyar csapat versenyzik, akik tavaly kezdték a hajóosztályt és most gyűjtik be első tapasztalataikat a nemzetközi mezőnyben.
Szezon elején vagyunk, ilyen szélsőségesen erős szeles körülmények között utoljára novemberi spliti edzőtáborunk során volt alkalmunk vitorlázni, a tavaszi edzéseink, versenyeink enyhébb időjárási feltételek mellett zajlottak. Így úgy gondolom kicsit váratlanul is érték a csapatot a tegnapi szél- és hullámviszonyok, ez most még sok volt a srácoknak, többnyire alkatilag is kicsik még a nemzetközi mezőnyhöz képest, de becsülettel végig küzdötték a napot!
Ma kicsivel erősebb szélben már nem tartottak futamot… „

Majthényi Zsombor – THE-YKA:

„A tegnapi két futamban valóban erős szeles körülmények voltak. Vida Peti kicsúszott az arany csoportból, de még így is legjobb magyarként folytatja a versenyt. A mezőny talán legkönnyebb súlyú indulójaként remekül helytállt. Majthényi Zsombi mindkét futamot ezüst csoportos helyen kezdte, de a speciális hullámzás miatt mindkét futamban kétszer felborult. Ezennel a selejtező futamok lezárultak de harcolunk tovább a jobb helyekért.”

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.