Attanasio szárny nélkül is folytatja az utat

Letört az egyik daggerboard Romain Attanasio hajójáról, miután azonosítatlan úszó tárggyal ütközött – jelentette a francia skipper február 10-én reggel.

Letört az egyik daggerboard Romain Attanasio hajójáról, miután azonosítatlan úszó tárggyal ütközött – jelentette a francia skipper február 10-én reggel.

Letört az egyik stabilizáló szárny Romain Attanasio hajójáról, a Familie Mary – Etamine du Lys-ről. A sérülés nyomán víz szivárog a hajótestbe. Ennek ellenére a francia skipper nem adta fel a versenyt, folytatja útját Les Sables d’Olonne-ba. A 8. Vendée Globe-on jelenleg a 16 helyen álló versenyző a következőt fűzte az esethez: „Valamivel nekem ütközött és letörte az egyik stabilizáló szárnyat a hajóról. Az illesztési pontnál egy kis lék keletkezett, amelyen keresztül víz szivárog a hajótestbe. De ez nem akadályozza meg, hogy folytassam a versenyt. A szárny hiánya leginkább félszelezésnél érezhető, tudom kezelni a helyzetet. Ilyen az élet. Igazán balszerencsésnek érzem magam, hiszen ez már a harmadik alkalom, hogy ütközöm valamivel – szorítok, hogy ne forduljon elő többször. Bízom benne, hogy egy nap visszajutok Les Sables-be.”

Attanasiónak még több, mint 2700 mérföldet kell megtennie a 2016-2017-es Vendée Globe befejezéséhez. A francia skipper így már aligha érheti utol a mindössze 60 mérfölddel előtte hajózó Didier Costát a One Planet One Dreammel, sőt, egy héten belül belül megelőzheti őt Pieter Heerma is a szárnyakkal felszerelt No Way Backkel.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.