AC: Japán búcsúzott, a svédek skippere fürdött

Drámai küzdelem után esett ki a Softban Team Japan az Amerika Kupáért folytatott küzdelemből. Legyőzője, az Artemis ma nem bírt a kiwikkel – de ebben benne volt egy ijesztő hiba is, amikor Outteridge lecsúszott a fedélzetről.

Drámai küzdelem után esett ki a Softban Team Japan az Amerika Kupáért folytatott küzdelemből. Legyőzője, az Artemis egyelőre ma bírt a kiwikkel – de ebben benne volt egy ijesztő hiba is, amikor Outteridge lecsúszott a fedélzetről.

Méltósággal esett ki az Amerika Kupáért folyó versengésből a japán csapat. Dean Barker csapat hősiesen küzdött a svéd Artemis ellen. Volt olyan pillanat, amikor 3-2-re vezettek is – ami nagyon nagy szó, hiszen a japánokat sokáig és sokan csak úgy könyvelték el, hogy kellettek a létszámhoz. Ehhez képest jobban teljesítettek, és tovább is maradtak bent, mint a nagy esélyesnek tartott Land Rover BAR. (A britek elsőként estek ki június 7-én.) „Ez nem a vég, hanem egy új kezdet számukra. Két évvel ezelőtt szinte a semmiből hoztuk létre a csapatot, és nem is álmodtunk róla, hogy ilyen jól fogunk menni. Nagyon büszke vagyok a csapatra, nagyszerűen teljesítettünk. Egészen biztos vagyok benne, hogy a következő Amerika Kupára sokkal felkészültebben fogunk érkezni, és még jobban kell majd velünk számolni” – nyilatkozta a csapat sikppere, Dean Barker.

A Softbank Team Japan vereségében az is közrejátszott, hogy kénytelenek voltak kihagyni a második napi verseny előtti felkészülő vitorlázást, mivel egyből indulás után ütköztek valamivel a vízfelszín alatt. Több merülést is végre kellett hajtaniuk, hogy meggyőződjenek róla, nem sérült meg a hajó. Szerencséjükre nem esett benne kár, de ki kellett hagyniuk a pályához vezető úton bevett gyakorlatként folytatott, az aktuális szélviszonyok közötti tesztvitorlázást.

A svédek nem sokáig örülhettek a nehezen kiharcolt továbbjutásnak, hiszen azzal az új-zélandi csapattal kellett szembenézniük a folytatásban, amely egyelőre a legerősebbnek tűnik a mezőnyben. A mai napon lezajlott első három összecsapás során a 8-11 csomós szélviszonyok közepette meglehetősen kiegyenlített volt a küzdelem a két csapat között. Végül az döntött a kiwik javára, hogy a harmadik futam során a svédek skippere lecsúszott a fedélzetről. A mentés miatt a svédek feladták a küzdelmet. Szerencsére Nathan Outeridge sértetlenül úszta meg a nem kívánt fürdést. Egészen addig rendkívül szoros volt az 1-1-es állásról induló futam alakulása, hiszen alig pár másodperc választotta el egymástól a két hajót – a svédekkel az élen.

Folytatás holnap este!

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.