AC: FELBORULT A CÍMVÉDŐ

Felborult a címvédő amerikai csapat hajója Bermudán, az Amerika Kupa előtti gyakorlások során tegnap. A balesetben senki sem sérült meg.

Felborult a címvédő amerikai csapat hajója Bermudán, az Amerika Kupa előtti gyakorlások során. A balesetben senki sem sérült meg.

Aki repülő katamaránokkal száguld akár közel 100 km/h-ás sebességgel a víz fölött, az tudja, hogy a balesetek bizony benne vannak a pakliban. Még a legjobbak is hibázhatnak, vagy náluk is felléphetnek súlyos következményekkel járó technikai problémák. Ezt bizonyítja az Amerika Kupa címvédő csapatának szombati esete is. A Oracle Team USA vadonatúj, a bermudai döntőre készített ACC hajója egy forduló során felborult. Bár az eset során senki sem sérült meg és minimális kárral megúszták az esetet, a csapat azért így is komolyan veszi az esetet. Bár Jimmy Spithill skipper kifejezetten „puha borulásnak” minősítette a történteket és leszögezte, hogy az eset nem hátráltatja a felkészülésüket a májusban kezdődő párharcokra, de hozzátette azt is: ki kell vizsgálniuk, pontosan miért is következett be a borulás.

Az eset szinte pontosan négy évvel a svéd Artemis csapat balesete után történt – amely az Amerika Kupa legújabb kori történetének legtragikusabb momentuma, hiszen a legénység egyik tagja életét vesztette. A vizsgálatok szerint akkor műszaki hiba okozta a balesetet.

AC: FELBORULT A CÍMVÉDŐ

Az Artemis Racing 2013-as balesete

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.