A hétvégén lesz a Mihálkovics Kupa

Június első hétvégéjén rendezik a Balaton második legrégebbi vitorlás versenyét, a Mihálkovics Kupát. A várhatóan népes egytestű mezőny mellett lesz külön katamaránok számára kiírt viadal is.

A Balaton egyik legrégibb regattájának hagyományaihoz méltó komoly díjazás várja a 2021. június 5–6. között megrendezendő 53. Mihálkovics Kupa–Internorm Nagydíj és a katamaránoknak kiírt Mihálkovics Speed Race résztvevőit. Az előrejelzések alapján kellemes vitorlázóidő, nem túl erős szél és sok napsütés várja a regatta mintegy 150 résztvevőjét Balatonföldvár központtal.

A regatta ötvenharmadik kiadása új névadó partnerrel, az idén 90 éves, prémium nyílászárókat gyártó Internorm támogatásával jelentkezik. És noha a koronavírus-járvány újabb hullámának lecsengése miatt a szervezőknek ezúttal le kellett mondaniuk a látványos parti programokról, a meglepetések idén sem maradnak el!

A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-et, amelyen a legjobb katamarános csapatok mérik össze tudásukat a karbonból készült vándorkupáért. Már jelezte részvételi szándékát – többek között – a Kékszalag-címvédő RSM2, a Kékszalag-rekorder Raiffeisen Fifty-Fifty, a Kaiser Kristóf kormányzásával kiálló Euroleasing–Prospex Team és a többszörös katamarán-világbajnok Roland Gäbler kormányozta Black Jack is.

Természetesen idén sem maradhatnak ki a látképből a káprázatos szépségű klasszikus hajók, mint a Sirocco vagy az Addio. Az értékelések abszolút győztesei, valamint további hét ranglistaversenyes hajóosztály győztesei szintén egy-egy szép karórával térhetnek haza, melyeket az Időzóna Óraszalon ajánlott fel.

„Alapos szervezéssel és izgalmas futamokkal igyekszünk kárpótolni az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíjon részt vevő vitorlázókat a vízparti programok elmaradásáért. Az eddig kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azon balatoni regatták egyike, ahol nemcsak nyerni, de részt venni is büszkeség – és mi ezt értékes díjakkal honoráljuk” – mondta Horváth Péter főszervező.

A Balaton középső medencéjében zajló regatta vándorkupáját, a kézzel festett vázát a világhírű pécsi Zsolnay porcelánmanufaktúra készítette.

A regattára nevezni a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, június 4-én 18 órától lesz lehetőség a balatonföldvári Galamb-szigeten.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.