VVSI VADLIBA KUPA FÉLSZÁZ RÉSZTVEVŐVEL

A Nádas Kupa Sorozat ötödik állomásaként most hétvégén Agárdon rendezték meg a VVSI Vadliba Kupát, amelyen 54 hajós mezőny jött össze 8 klubból.

A Nádas Kupa Sorozat ötödik állomásaként most hétvégén Agárdon rendezték meg a VVSI Vadliba Kupát, amelyen 54 hajós mezőny jött össze 8 klubból.

A Velencei-tavi Vízi Sport Iskola (VVSI) a versenyzői oldalon a kezdetektől részt vesz a Nádas Kupa sorozat versenyein, amelynek idei aktuális ranglistáján az első hat helyezettből három a VVSI-s sportoló, és a női ranglistát is VVSI-s lány vezeti.  Említésre méltó, hogy többek között az olimpiai hajóosztályban közelmúltban VB aranyérmet szerző Berecz Zsombor, és edzője Kelemen Tamás is a VVSI-ben nevelkedett, továbbá a VVSI fennállása óta összesen 34 optimst-es dobogós bajnoki helyezés ért el.

Az idén a VVSI a rendezői oldalon is bekapcsolódott a Nádas Kupa sorozatba, ahova versenyüket stílszerűen a VVSI versenyrendező motorosa, a VADLIBA után nevezték el.

A hétvégén tartott versenyen szombaton 4 sikeres futamot rendeztek, de vasárnapi a viharos szél miatt nem került sor további futamokra. A Nádas Kupa Sorozat célja, hogy elősegítse a kezdőbb szintű, utánpótláskorú résztvevők lépcsőzetes bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és a helyi régiónként szervezett kis versenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázisok szélesebb körű fejlődéséhez, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot.

A Nádas Kupa következő állomása az MVM Süllő Kupa lesz Balatonfüreden (a bajnokság későbbi helyszínén) szeptember 8-9-én.

További részletek:  www.facebook.com/NadasCup

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.