Világkupa Miamiban - félidőben

Félidejéhez ért a Miamiban rendezett világkupaverseny, Érdi Mári összetettben a 21., Vadnai Jonatán a 27., Vadnai Benjamin 29. helyen áll, a Gyapjas testvérek pedig a tizennyolcadikak.

Félidejéhez ért a Miamiban rendezett világkupaverseny, Érdi Mári összetettben a 21., Vadnai Jonatán a 27., Vadnai Benjamin 29. helyen áll, a Gyapjas testvérek pedig a tizennyolcadikak.

Miamiban csütörtökre – a világkupaverseny harmadik napjára – megérkezett az erős szél. A pályákon 18-20 csomós fújt, 23-25- ös löketekkel, így mind a tíz olimpiai osztályban remek futamokat vitorlázhattak a világ legjobbjai. A verseny félidejében a magyarokat érintő Laser Standardben és 470-esben 6-6, a női Laser Radiálban pedig 5 futamon van túl a mezőny. Pénteken és szombaton lesznek még teljes mezőnyös futamok, vasárnap pedig a legjobb tíz mérkőzik meg az éremfutamban.

Jó teljesítmény a magyar versenyzőktől

A magyar versenyzők a csütörtöki friss szélben jól szerepeltek, és többnyire javítottak összetett helyezésükön. Érdi Mári 15. és 22. helyeivel a 21-re jött fel az összetett listán. A tízbe kerülés nehéz feladat, de nem elérhetetlen számára, húszpontnyira van a tizediktől – szerencsére őt mindig motiválja az efféle helyzet.

A Laser Standard osztályban induló Vadnai testvérek – Jonatán és Benjamin – ott járnak, ahol a tavalyi versenyen is végeztek, belül az első harmincon. Az az eredmény is nagyon jó volt, de az idén ez még többet ér, mert az olimpiai kvalifikáció évében már számos olyan nagymenő is újra teljes gőzzel hajt, akik a 2017-es évben javarészt lazítottak. Vadnai Jonatán a csütörtöki 28. és 21. helyeivel az összetettben a 27. helyen szerepel. Benjamin 30. és 31. helyeken ért célba, ennek eredményeként 29. a hetvenhajós világkupamezőnyben.

A 470-essel vitorlázó magyar párosnak, Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombornak a csütörtöki erős szélben nagyon hiányozhatott az Európában lévő jobbik hajójuk és főleg a jobbik árbócuk. Így is helytálltak, 24. és 25. helyen értek célba és a 18. helyen állnak hat futam teljesítése után.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.