Vadnai Jonatán vezet az ILCA7 világbajnokságon

A május 23-án, hétfőn megkezdődött világbajnokság helyszíne a mexikói Vallartában a  Banderas Bay, ahol 126 laseres küzd egészen május 28-ig, minden napra terveznek futamokat.

Három napon át, két csoportban zajlanak a selejtezők, ezt követően az ezüst és arany csoportban dőlnek el a végső helyezések. Az öböl a stabil termikus szelekről híres, ezek dél körül alakulnak ki, ezért minden nap viszonylag késői időpontra kerül az első rajt. A nyitónap magyar szempontból nem is sikerülhetett volna jobban: Vadnai Jonatán két stabil második hellyel pillanatnyilag vezet. Vadnai Benjamin egyelőre a 40. helyen áll – számolt be róla a hunsail.hu

Nehéz helyzetbe került az olimpiai bajnok ausztrál Matt Wearn már az első napon: az első futam rajtja előtt rosszul lett, kivitorlázott a partra. Két be nem fejezett futammal nagyon megnehezítette a dolgát, hiszen a selejtezők alatt csak egy kiesővel számolnak… Nem tudni, hogy a meleg miatt lett-e rosszul, de az időjárás előrejelzést elnézve minden nap tűző napsütésre és 30 fok feletti hőmérsékletekre kell majd számítani.

A Vadnai testvérek már a tokiói olimpiára kidolgozták az extrém meleg elviselésének módozatait: megvannak a speciális hűtő mellények és a használatuk módszertana is.

Lehet tehát szurkolni a magyaroknak, az időeltolódás hét óra, a futamok tehát magyar idő szerint éjfél után érnek véget, eredmények hajnalban várhatók.

Eredmények:https://www.sailwave.com/results/vyc/ILCA7Mens2022.htm

Visy László Oszi

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.