U23-as 470-es világbajnokság: Gyapiék az első tíz között

Beverekedte magát az első tíz közé Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a tokiói olimpia vitorlás versenyeinek leendő helyszínén rendezett U23-as 470-es világbajnokságon tegnap.

Beverekedte magát az első tíz közé Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a tokiói olimpia vitorlás versenyeinek leendő helyszínén rendezett U23-as 470-es világbajnokságon tegnap.

 

A 3. és a 13. helyeken ért célba Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor kettőse Enoshima vizein az olimpiai 470-es osztály U23-as világbajnokságának harmadik napján, így hét futam után a 9. helyen várják a folytatást.

Eddig megbízhatóan vitorlázva hozták a papírformának megfelelő eredményeket, de a hatodik futamban jött a tőlük bármikor várható villanás és harmadikként értek célba. Azon a futamon egyébként Gyapiék gyenge-közepes rajt után már a jó oldalra húzva a krajc végén 11. helyen kerülték a bóját. Ezután pedig a hátszeles szakaszon remek sebességgel jöttek előre. Nagyon jó ütemben halzoltak és a rajzos nyomkövetés alapján kiemelkedően jó sebességgel, a többieknél mégis nagyobb mélységre tudtak hátszelezni, ami remek bőszeles hajóvezetésre és vitorlakezelésre vall. Így jöttek fel a nagyszerű 3. helyre.

A hetedik futamban lérajt után a rossz oldalra kerültek, és a krajc végén az első bójánál alig volt mögöttük hajó, de attól fogva folyamatosan jöttek előrébb a bőszeles szakaszokon és még a rövidebb krajcszakaszon is. Három hajó esett ki a feketezászlós rajt miatt, így lett meg ebben a futamban az orrszámukkal azonos 13. hely.

A junior világbajnokság a tervek szerint 10 futamos lesz, napi két futammal, majd szeptember 2-án Medal Race-szel és egy utolsó futammal az legjobb tízbe, az Éremfutamba be nem jutott csapatoknak.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.