Tanulónap az ifjúsági VB-n

A második versenynap mindhárom magyar egységnek gyengére sikeredett a kínai Sanyában az ifjúsági világbajnokságon.

A második versenynap mindhárom magyar egységnek gyengére sikeredett a kínai Sanyában az ifjúsági világbajnokságon.

A mai nap nem sikerült jól a csapat számára az Ifjúsági Vb-n. A tegnapihoz hasonló szélerőben rendezték a futamokat. A fiú Laseresek és 29er csapatok ma délutánra voltak beosztva saját versenyterületükön – derül ki Goszleth Marcell beszámolójából.
A szél délután kicsit gyengébben és keletiesebb irányból fújt, mint délelőtt, ami a 29er pályán más taktikát követelt, mint tegnap. Ma inkább azok vitorláztak eredményesen, akik megtalálták az erősebb szélcsíkokat a pályán, a pörgések kevésbé voltak szélsőségesek, mint tegnap.

Kocsis Bálint és Pavlik András az első futamban korai rajttal kezdett- nem éppen jó felütés. Aztán a folytatásban megint a bőszeles szakaszok mentek gyengén, így hiába álltak ma is 12. illetve 16. helyen az 5. és 6. futamban, a végére visszaestek a 25. és 30. helyre. Ezzel az összetettben is sokat visszaestek, jelenleg a 27. helyen állnak.
Holnap ismét a délelőtti körben megy a csapat. Azon vagyunk, hogy ezt eredményesebb vitorlázással tegyék, mint ma.

Veisse Zoli a  második futamban bizonyította, hogy többre képes, hiszen a 16. helyen kezdte a második futama első hátszelét.
Egy rossz taktikai döntés nyomán azonban nem sikerült megtartania a helyét és 33.-ként zárta a futamot. Edzője Arató Richárd szerint elsősorban a gyengébb rajtokon kell javítania Zolinak, mert többnyire ezek következményeként kerül kiszorított helyzetbe a cirkáló szakaszokon. Összetettben a 43. helyről várja a folytatást.

Erdélyi István edző elmondása alapján a szörfös Geiger Ricsi is a rajtokkal küzd, illetve a szoros mezőnyszituációkban még bizonytalan, ami elsősorban tapasztalatlanságának  tudható be. Bátrabb versenyzéssel még javíthat pozícióján, most a 23. helyen áll.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.