SZÁZZAL HASÍTOTT A PATRIOT, MÉGSEM TUDTA MEGVERNI A LUNA ROSSÁT

Két tökéletes rajt – két sima győzelem. Ez a Luna Rossa Prada Pirelli Team mérlege a Prada Kupa második elődöntőjéből, amelyben az olaszok az éppen csak versenykész állapotba hozott Patriottal (American Magic) csaptak össze, magyar idő szerint péntek hajnalban Auckland partjainál. A jenkik új sebességrekorddal vigasztalódhattak.
Terry Hutchinson legénysége eleve csodát tett már azzal, hogy versenyképes állapotba hozták az American Magic csapat hajóját, miután az AC75-ös január 17-én felborult a round robin egyik futamán.
Az INEOS Team UK már a múlt hétvégén bebiztosította a helyét a #PradaKupa január végi döntőjében, így a jenkiknek a Luna Rossával kellett megmérkőzniük pénteken a másik döntős helyért. Max Sirena gárdája mindkétszer jobban kapta el a rajtot a 17-20 csomós, forgolódó szélben, végig vezetett a négy hosszból álló futamokon, és végül magabiztos győzelmet aratott. Az első futamot 2 perc 43 másodperc alatt teljesítette a Luna Rossa a C-pályán, míg a második behúzásához 3 perc és 7 másodpercre volt szüksége.
De az #AmericanMagic helyzete korántsem reménytelen, amit az mutat, hogy Terry Hutchinsonék 53,3 csomós (majdnem 100 km/órás) sebességet értek el a második selejtező futamban, ami új rekord a vitorlázás történetében. Ezzel átadták a múltnak Ben Ainslie-ék 50,3 csomós eredményét, amit a round robin első körében ért el az INEOS csapata.
(Fotók: Studio Borlenghi/AC Media)

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.