Piacon a legfrissebb Vitorlázás Magazin

Kik is a vitorlázók? Mit keres Litkey Farkas és Petrányi Zoltán két túrahajón? Mire jók a hajókonyhák? Hová tűntek a legendás hajók? És melyik a világ legszebb vízilova? Többek között ezeket tudhatják meg a Vitorlázás Magazin legfrissebb, 2019/6-os számából.

Mielőtt részleteznénk, milyen fantasztikus eredményt ért le a Wild Joe csapata a Földközi-tengeren rendezett nagyversenyeken és a Raffica az európai tókerülőkön, gyorsan megadjuk a választ a legégetőbb fentebb feltett kérdésre: a világ legszebb vízilova a dél-afrikai Southwind újdonsága, a Kiboko Tres – tudhatják meg idei utolsó lapszámunk Luxushajó rovatának cikkéből. Persze, nem feledkezünk meg a két magyar csapat sikereinek kellő méltatásáról sem, de rövid ízelítőnkben erről úgysem tudnánk kellő terjedelemben írni, és aligha tudnánk felülmúlni a 4-6 oldalon tálalt témák látványos képi megközelítését, ezért ezeket inkább magazinunkban javasoljuk megcsodálni.
Legújabb lapszámunkban utánajártunk, vajon kik is a vitorlázók – az MVSz minden korábbinál részletesebb kutatásából kirajzolódik a hazai hajósok portréja, kiderülnek hajózási szokásaink és az is, hogy jellemzően mekkora hajókat is birtoklunk a Balatonon.
Szerveztünk egy kis versenyt is: felkértük Litkey Farkast és Petrányi Zoltánt, hogy egy afféle játékos Bajnokok tornája keretében mérjék össze az Antila újdonságát, a 30-ast, és a Hanse 315-öst. Az eredmény kiderül cikkünkből és a honlapunkon itt látható videóból.


Készülünk persze a hidegebb időre is: tanácsokat adunk arra, Hogyan maradjunk melegben ősszel is, illetve áttekintjük, Mire figyeljünk a hajó téliesítésekor. Aki pedig melegebbre vágyik, annak ajánljuk 5 kedvenc helyünket az Adria déli részén, akik pedig már az ünnepekre készülnek, azok a Tuti Ajándékok Karácsonyra című összeállításunknak vehetik hasznát.
Hajóbemutatóból is kínálunk egy csokorra valót: a Hanse korábbi zászlóshajóját, az 505-öst az Adrián, a Greenline 39-est és a Wia prototípusát, a kis CC-t a Balatonon próbáltuk ki. Végigjártunk 10 további hajót is, amelyeknek csak a konyháit vettük górcső alá egy profi szakács segítségével, hogy kiderüljön, mire jók a hajókonyhák. És mivel hajós témából sosincs elég, bemutatjuk Alex Thomson új csodafegyverét is, illetve felidézzük a Ferrari elfeledett motorcsónakjait, valamint utánajártunk annak is, hogy hová tűntek a 20. század leghíresebb vitorlásai, például Sir Robin Knox-Johntson Golden Globe-győztes hajója és társai.

Keresse a Vitorlázás Magazin idei 6-os számát a nagyobb újságárusoknál, vagy rendelje meg itt!

Kellemes olvasgatást kívánunk!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.