Ötletek, elfoglaltságok a karantén idejére

Mivel tudjuk elütni az időt otthon egy jó vitorlázás helyett? Tippek családi időtöltéshez.

Mivel tudjuk elütni az időt otthon egy jó vitorlázás helyett? Tippek családi időtöltéshez.

Ha a lezárt kikötőben, vagy telephelyen a hajóhoz se lehet hozzáférni, hogy a várakozást a felkészítéssel, csiszolással, festéssel, kisebb-nagyobb javításokkal töltsük – adunk pár tippet a megnövekedett szabadidőhöz.

Képek, videók a hajózásról, vitorlázásról: folyamatosan bővítjük az instagram oldalunkon a világban körbeszáguldó humoros karantén vitorlázásról készült videókkal és minden nap új képeket teszünk fel tavainkról, hajókról, vitorlázásról, a vízről.

A fizikai alapismeretek mindenkinek fontosak a vitorlázáshoz, a Fifikus fizikus egyszerű bemutató példákkal szemlélteti a törvényszerűségeket levegőről, légnyomásról és más érdekességekről, amiket otthon is ki lehet próbálni.

A VMSZ vízimentők színezőjén a legfontosabb eszközöket láthatják a gyerekek. Ezek a menő jáművek mindig népszerű mutatványok, reméljük hamarosan újra testközelből is megnézhetjük a nyílt napokon a vízimentők felkészültségét. A bajban mindig ott vannak, most a koronavírus nehezítette helyzetben a parton hasznosítják képességeiket.

Testvérlapunk a likeBalaton minden nap egy friss színezővel kezdi a reggelt ezeket itt lehet letölteni és kinyomtatni.

Sokan szeretnek hajón aludni, ringató érzés egy békés kikötőben – a mynoise.net oldalon a nekünk legmegfelelőbb hangok közül lehet válogatni, felidézve a vízi pihenés hangulatait. Van gyenge szeles csobogás, elhagyott hajó verődése, érkező vihar, recsegéssek a fedélzeten, megnyugtató libegés a vízen – lényegében minden és folytatni is lehet az effektek gyártását.

Aki a versenyszabályokba mélyebben szeretne beletanulni, Böröcz Bence Jury Life nevű oldalán részt vehet a profi versenybíró előadásain. Bence a tokiói világjátékokon is bíráskodott volna ez 2021-re lett halasztva. Van hát idő a felkészülésre, a versenyszezon kezdete elhúzódik, e közben a szabályok jobb megismerése nem várathat magára.

A szellemi gyakorlás legkézenfekvőbb lehetősége a már több millió résztvevővel futó Virtual Ragatta. Hazai versenyek, sőt klubok nagy létszámmal kapcsolódnak be és facebook csoportok is egyre többen alakulnak a téma köré. A baráti társaságokból országos bajnokságok nőnek és a lezárt határok ellenére a világ bármely pontján lévő vitorlázóval is összemérhetjük a tudásunkat. A jövő is valahol itt zajlik majd, most tanuljuk az E-sportokat.

 

fotó Korenchy Tamás

Nagyon népszerű a kivágható kishajónk! Itt letölthető az Optimist hajócska rajza és a használati útmutató az elkészítéshez! Legalább 200 gr-os papírra nyomtassátok ki, készítsetek elő ollót, stick vagy más ragasztót, pengét, vagy sniccert és a nehezen kivágható részeken kérjetek segítséget nagyobbaktól! Kezdődhet a makett építés! Az összeragasztás előtt érdemes színezni, festeni saját dekorációt készíteni rá, de utólag is lehet tuningolni.

A Vitorlázás Magazin legfrissebb száma pedig elérhető a digitális standon, 890 Ft az ára. Benne rengeteg érdekes témával és terjedelmes cikkel, mint egy magyar gyártású földkerülő hajó építése, nők a hajón – a WOW fogja össze a hazai női vitorlázást, a világ leggyorsabb vitorlásainak versenye a Sail GP, az Amerika Kupája előkészületek- repülő egytestű hajók, új olimpiai hajótípusok bemutatása, nagyhajók tesztelése, beszámolók egy hosszú vitorlás kalandról és még rengeteg olvasmányos téma.

Jó játékot, időtöltést és a lehető legboldogabb Húsvétot kívánunk!

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.