OP vébé: továbbra is jól szereplenek a magyarok

Az optimistesek ciprusi világbajnokságán a második versenynapon - az elsőhöz hasonlóan - jól szerepeltek a magyar csapat tagjai. Mindannyian a mezőny első felében vannak, Bányai Attila a legjobb tízből várja a következő futamokat.

Az optimistesek ciprusi világbajnokságán a második versenynapon – az elsőhöz hasonlóan – jól szerepeltek a magyar csapat tagjai. Mindannyian a mezőny első felében vannak, Bányai Attila a legjobb tízből várja a következő futamokat.

Csütörtökön két futammal folytatódott az optimistesek ciprusi Limasszolban zajló világbajnoksága, amelyen 57 ország 263 versenyzője indult. Az öttagú magyar csapat tagjai – Bányai Attila (BYC), Benyó Máté (THE), Nagy Bendegúz (BYC), Szabó Roni Oszkár (Egis SE), Vladiszavlyev Alex (SVE) – a csütörtöki versenynapon is jól szerepeltek.

Szalontai Bence, a magyar csapat vezetője és Brencsán Dávid edző a hunsail.hu-nak elmondta: 8-12 csomós seabreeze-ben került sor a csütörtöki futamokra. Bányai Attila kiváló versenyzéssel összetettben az első tízbe került, konkrétan a 9. helyről várja a folytatást. Szabó Roni Oszkár a 49., Benyó Máté a 66. helyen áll. Vladiszavlyev Alexandar a 126., Nagy Bendegúz pedig a130. helyről mehet a következő futamokra. Tehát valamennyi magyar  versenyző a mezőny első felében van.

Szalontai Bence és Brencsán Dávid közölte: „Bányai Attila mindkét futamban tisztán rajtolt és a jó oldalon vitorlázott végig, így az egyik futamban a 4., a másikban a 10. helyen zárt. Benyó Máté futamai küzdelmesek voltak, de motiváltan és bizakodva várja a folytatást.  Szabó Roni Oszkár kiegyensúlyoott versenyzéssel a szerdaihoz hasonló teljesítményt  mutatott. Nagy Bendegúz és  Vladiszavlyev Alexandar pedig javítottak, a 9. és 10. helyet érték el a saját csoportjukban.

Pénteken folytatódik a vébé, két futamot terveznek a rendezők. Az előrejelzés hasonló szelet mutat, mint eddig, azaz 8-12 csomós seabreeze-re van kilátás.

Fotók: Szalontai Bence, Brencsán Dávid / a magyar csapat Facebook-oldala (Opti Worlds 2018 – Team Hungary)

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.