Olimpia: Éri Mári hullámvasúton

Folytatódott Érdi Mári hullámvasútszerű olimpiai szereplése: az ötödik futamon fantasztikus hajrával harcolta ki a második helyet, a hatodikban viszont a 17. helyen zárt. Összesítésben a 14. helyen várja a folytatást.

Bravúrosan kezdődött az olimpiai vitorlásversenyek mai napja magyar szempontból – számolt be róla a hunsail.hu. Érdi Mária ugyanis fantasztikusan vitorlázott és a második helyen ért célba a Laser Radial osztály ötödik futamában. Ezúttal már trapéz pályát kellett teljesítenie a mezőnynek és átlagosan 16-17 csomós szél fújt a futam alatt. Érdi Mária hatodik helyen ért az első bójához majd előbb visszaesett egy helyet, utána viszont megszerezte és meg is tartotta a második helyet. Az ötödik futamot a svéd Olsson Josefin nyerte, aki mindössze hat másodperccel ért be a célba a magyar vitorlázó előtt. Érdi Mária öt futam után a 15. helyen állt, továbbra is norvég Flem Hoest Line volt az első.

A hatodik futamra picit gyengült a szél, a páratartalom viszont az „egekbe szökött” (72%). Érdi Mária itt is jól kezdett, hiszen a 10. helyen vette az első bóját, majd feljött a hetedik pozícióba. Nem sikerült azonban megtartania ezt a remek helyezést, visszacsúszott és végül a 17. helyen zárta ezt a futamot. A több mint 50 perces futamot végül a nagyon magabiztosan vitorlázó svájci Jayet Maud nyerte. Hat futam után, egy kiesővel a dán Rindom Anne-Marie vezet, Érdi Mária pedig a 14. helyről várja a folytatást

Fotó: Cserta Gábor

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.