Október 20-án zárul a pályázat a BAHART-kikötőkre

Komoly anyagi és egyéb kötelezettségvállalások feltételeivel adja külső üzemeltetésbe vitorláskikötőit a Bahart. A társaság közleménye szerint bővülhetnek a kikötők és sor kerülhet a régóta esedékes fejlesztésekre is. A cég egyfordulós, nyilvános pályázat keretében 15 éves, határozott idejű szerződés alapján kívánja használatba adni a tulajdonában álló 11 vitorláskikötőt, 2021. január 1-jei kezdettel.

A Balatoni Hajózási Zrt. közgyűlése – a májusban elfogadott reorganizációs tervnek megfelelően – 2020. szeptember 18-án döntött a cég vitorláskikötő hálózatának üzemeltetési szerződés keretében történő használatba adásáról – adta hírül a társaság egy sajtóközleményben.

A társaság a 2020. október 20-án lezáruló, egyfordulós, nyilvános pályázat keretében 15 éves, határozott idejű szerződés alapján kívánja használatba adni a tulajdonában álló 11 vitorláskikötőt, 2021. január 1-jei kezdettel.

Az elfogadott pályázati kiírás szigorú feltételeket szab a leendő pályázók számára, amelyek garantálják a BAHART hosszú távú stratégiai érdekeinek érvényesülését. Az elfogadott pályázati feltételek – a kikötők tulajdonjogának megtartása mellett – biztosítják a BAHART számára az érintett vagyonelemek hatékonyabb hasznosítását. A konstrukció keretében a leendő üzemeltetőnek komoly anyagi biztosítékokat kell vállalnia, valamint egyebek mellett munkáltatói jogutódlással át kell vennie a jelenlegi személyzetet is – derül ki a közleményből.

Az együttműködés keretében a BAHART tulajdonában maradó kikötőhálózat várhatóan tovább bővülhet és megtörténhetnek a már régóta esedékes fejlesztések is, amelyek magasabb szintű szolgáltatást biztosíthatnak majd a kikötőhely bérlők számára a jövőben.

A cég a profiltisztítást követően a továbbiakban az alapfeladataira koncentrál, amelynek érdekében rövidesen megkezdőik a hajóflotta jelentős fejlesztése is.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.