Nevettek is és sírtak is Kaiser Kristófék a hétvégén

Könnyed eleganciával húzta be a Horváth Boldizsár emlékversenyt is az MKB-Prospex Team – majd a verseny után bemutattak egy látványos (de szerencsére nem súlyos) bukfencet a hajóval.

Mindössze 42 percre és 41 másodpercre volt szüksége az MKB-Prospex katamaránnak ahhoz, hogy abszolút győztesként teljesítse a Balatonfüred – Paloznak – Tihany – Hajógyáriöböl – Balatonfüred távot a BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékversenyen. Kaiser Kristóf és csapata remekül versenyzett és nagyon magabiztosan, közel három perccel előzte meg a másik, a Kékszalagon is esélyes katamaránt a New Black Jack névre keresztelt hajót, amelyet Roland Gaebler kormányzott. A T23 lett az abszolút verseny harmadik helyezettje. Róka Sándor és csapata egy óra nyolc perc alatt vitorlázta le a versenytávot – számolt be róla a hunsail.hu.

A győztes MKB-Prospex öröme nem lehetett felhőtlen, mert a Kékszalagra készülő csapat – kihasználva az ideális szélviszonyokat – a befutó után még edzett egyet, de felborultak. Szerencsére személyi sérülés nem történt. Az MKB-Prospex beszámolója alapján a borulás bőszélben, az északi parthoz közel, egy gyors pöffben történt. Vitorlacsere volt éppen folyamatban a hajón és ezért a súlyelosztás nem volt megfelelő, így a hajó orra lefúrt, majd felborult. A csapat – rendkívül sportszerűen – a közösségi médiában megköszönte a sok segítséget, amit kapott a mentéshez, visszaállításhoz. Külön köszönetet mondtak a szakszerű és higgadt segítségért a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának és az ÖTE -nak, valamint Czégai Laszlónak a motoros segítségért.

A BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékversenyen élénk szélben, igazán jó vitorlás időben teljesíthették a távot a versenyzők. Hagyományos túraversenyként idén is kiváló felkészülési lehetőség volt a sportolóknak a közelgő Kékszalag (2020.07.30.) előtt. A versenyen egyébként nem csak az egyesületekhez tartozó, igazolt versenyzők, hanem azok is indulhattak, akik egyszerűen csak szerették volna kipróbálni magukat és hajójukat egy túraversenyen. Az érdeklődés ennek megfelelően alakult. Nyolcvan hajó ért célba a versenyen.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.