Megjelentünk!

Hányas a kapitány lába? Nos, ez nem, de rengeteg más érdekes kiderül a 75 éves Sydney-Hobart történetéről a Vitorlázás Magazin legfrissebb, most megjelent 2020/1-es számából. További részletek lejjebb!

Két világújdonság is a nemzetközi premierrel egyszerre debütál nálunk: a Bavaria C42-es és a Bali Catspace. Legfrissebb számunkból kiderül az is, melyek lettek az év hajói, illetve az, hogy melyik típusok a legnépszerűbb charterhajók. Ez már csak azért is aktuális téma, mert a tavasz jellemzően a legjobb időszak tengerre szállni – a Tavaszi Adria kincsei cikkünkből kiderül, hogy miért. És ha már tenger: kitérünk arra is, hogy mi az 5 leggyakoribb hiba amivel számolnunk kell a vízen. Persze, tanácsokat is adunk, hogyan előzzük meg ezeket a gondokat, és átismételjük, hogy mit kell átnéznünk a hajón tavasszal. Aki pedig nem a hajója, hanem a saját képességeit szeretné kicsit felturbózni, a szezonra, annak Petrányi Zoltán gondolatmenete lehet érdekes arról, hogy mitől lesz valaki jó vitorlázó.

Sokan ilyenkor, a tavasz közeledtével gondolkodnak a jelentősebb felújításokon is, nekik lehet különösen érdekes a szintetikus vagy igazi tíkfa fedélzetburkolás fortélyairól szóló írásunk. Aki pedig hajóvásárlást/cserét fontolgat, annak Fókusz rovatunk Hajóméretek: tényleg jobb a nagyobb? című elemzésünk adhat sok érdekes támpontot. Előre szólunk: a válasz nem is olyan egyértelmű, mint gondolnánk!

Mindezeken kívül kiderül legfrissebb lapszámunkból az is, hogy miért kell külön szervezet ahhoz, hogy több nő csatlakozzon a vitorlázók táborához, és belepillantunk a képzeletbeli kristálygömbbe, hogy megnézzük, milyen jelentősebb változásokat hozhat az új évtized. A tanulságokat egy tízpontos kis gyűjteménybe foglaltuk, csak hogy együtt gondoljuk át, milyen problémákkal nézünk szembe most és hamarosan.

Mindez persze csupán ízelítő az új magazinból, hiszen 116 oldalon bőven és részletesen foglalkozunk még további izgalmas, érdekes, közérdekű és szórakoztató témákkal. Ne hagyja ki – keresse a Vitorlázás Magazin legfrissebb, 2020/1-es számát a nagyobb újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.