Mégis maradnak a BAHART-nál a vitorlás kikötők

Közleményben tudatta a BAHART Zrt., hogy a társaság igazgatósága kezdeményezte a 11 vitorláskikötőre kiírt pályázat visszavonását.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) Igazgatósága a mai napon kezdeményezi a társaság döntéshozó testületeinél a 11 db vitorlás kikötő üzemeltetésére kiírt pályázat visszavonását. Amennyiben az Igazgatóság döntését a felügyelő bizottság is támogatja, úgy a javaslat a Közgyűlés elé kerül, aki a végső döntést hozza majd meg a kérdésben – áll a cég sajtóközleményében, amelyből kiderül az is: a többségi tulajdonos Magyar Államot képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség előzetesen megerősítette, hogy az Igazgatóság döntését a Közgyűlésen támogatni fogja, így a balatoni kikötők üzemeltetése továbbra is a BAHART feladata marad.

A pályázat felfüggesztését Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselőjének kezdeményezésre, a térség kormánypárti képviselőinek egyetértésével javasolja az igazgatóság, mert az újonnan kinevezett vezérigazgató szeretné alaposan felülvizsgálni az országgyűlési képviselő javaslatait.

A pályázat felfüggesztése a fejlesztéseket nem befolyásolja, azaz a flotta megújítása, az új hajók beszerzése is folytatódik menetrend szerint, és hamarosan új kompok és személyszállító hajók építésének szerződéskötését jelenthetjük be.

Fotó: BAHART

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.