Több mint yachtkikötő – pezsgő klubélet indul Alsóörsön (X)

Épül a Balaton északi partjának egyik legnívósabb, legszebb yacht clubja, az Ypsilon, amely 300 hajóhellyel, gyönyörű környezetben emeli új szintre a kikötői szolgáltatások színvonalát. A 40 láb feletti hajókat is befogadó, katamaránoknak is ideális kikötő külön hellyel szolgál az elektromos hajóknak, és számtalan nívós szolgáltatással várja a hajótulajdonosokat és vendégeiket.

A vízre is gondolva

A magas műszaki színvonalon kivitelezett öbölrendszer biztosítja a hibátlan kikötő-élményt és az összhangot a természeti környezettel. A munkálatok megkezdése előtt a fejlesztő megtalálta az ideális megoldást a kikötő vízcseréjére: a megfelelő minőségű vízről egy áramoltató rendszer gondoskodik, amely a Balaton vizét továbbítja egy szivattyúrendszeren keresztül a belső öbölbe – így ott mindig friss víz várja az érkező és kihajózó vízi járműveket. Kialakításából fakadóan a belső öböl teljesen védett a hullámzástól és az erős széltől ezért a tulajdonosok mindig tökéletes biztonságban tudhatják hajójukat.

A klub nevéhez hűen Y alakú kikötő 300 hajóhellyel várja a leendő klubtagokat, és elegendő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy be tudja fogadni az elektromos hajókat is. Ezeknek külön helyeket tartanak fenn a belső öbölben. A közműdíjak elszámolása könnyen és gyorsan, egyedi mérők alapján történik minden hajótípus esetében. A bérlők a telefonjukra telepített alkalmazás segítségével távolról is tudják vezérelni az elektromos csatlakozásokon és vízvételi pontokon a fogyasztásukat, így akár otthonról elindulva már kellemesen lehűtött hajóra érkezhetnek a forró nyári napokon is.

Gondoskodás magas szinten

Az emelőkerettel ellátott, korszerű daru megbirkózik akár a 16 tonnás hajókkal is. A szervizelésnél nem terhelik a Balaton vizét, erre a célra ugyanis külön területet alakítottak ki a szárazföldön, ahol a hajótulajdonosok pihenésének megzavarása nélkül, biztonságos munkakörnyezetben, a környezetvédelmi szempontok szem előtt tartásával végzik a javításokat, karbantartási munkákat. A hajók téli tárolását a fejlesztő elsődlegesen vízen biztosítja majd a beépített áramoltatórendszer segítségével, de közel 80 hajó számára a parton történő tárolás lehetősége is adott lesz.

Nincs hiány belső, zárt parkolókban, ahol nemcsak a hajótulajdonosok, hanem vendégeik is biztonságban tudhatják autóikat. Nagy zöldfelületen pihenőpark, családi játszótér, sportlétesítmények, grillezési lehetőség várja a hajótulajdonosokat. Tervben van a bérelhető elektromos biciklik, sup és egyéb sporteszközök bérlésének lehetősége is. A parkoló és a kikötő között golfkocsikkal és kézikocsikkal könnyítik meg a közlekedést és a csomagszállítást a hajótulajdonosok számára.ű

Jó élet, jó ételek
A színvonalas étkezésről sem kell lemondaniuk az Ypsilon Yacht Club vendégeinek: már folynak a tárgyalások egy minden igényt kielégítő étterem elindításáról, ahonnan a hajótulajdonosok akár a fedélzetre is rendelhetnek majd a remek ételekből.

A pezsgő közösségi életnek helyet adó klubhelyiség rendezvényteremként is funkcionál, ehhez minden kapcsolódó szolgáltatást biztosít majd az Ypsilon Yacht Club.

Már az építési fázis kezdetén nagy érdeklődés kísérte a Ypsilon Yacht Clubot, hiszen hiánypótló szerepet tölt be: már most arra lehet számítani, hogy a hangulatos, színvonalas klubéletre vágyó hajótulajdonosok kedvenc helyévé válik majd. Nem érdemes sokáig várni a döntéssel: mert most bevezető árakkal várják az érdeklődőket, a 2024. áprilisi nyitásra hajóhelyek már leköthetők.

Bővebb információkat a www.yyc.hu oldalon találnak.

(X)

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.