Klasszikusok küzdöttek a vándordíjért

Első alkalommal rendezték meg az idén a Klasszikus Vándordíj versenysorozat egyik versenyeként jegyzett Spartacus-MET Klasszikus Kupát június elején.

A kétnapos versenyen a tíz balatoni klasszikus versenyosztály hajói indulhattak. Bár több hajóosztályunk ranglistaversenyeként is megjelölte a versenyt – talán a hideg, csapadékos májusi időjárás által csúszó felkészülés miatt – kevesebben tudtak részt venni, mint ahogy azt a szervezők várták, de akik ott voltak, azok fantasztikus élménnyel lettek gazdagabbak – számolt be róla a hunsail.hu-n Herkó Dezső.

Szombaton négy futam ment le, az első kettő kimondottan erős szeles volt, a harmadik és negyedik futamban kissé mérséklődött a szél. Érződött a csapatok kora nyári óvatossága, egyrészt ennek, másrészt a sportszerű és elegáns vitorlázásnak is betudható, hogy az erős szeles első nap mindenkiben csak kellemes emlékeket hagyott.

Vasárnap gyenge szélben egy futamot futott a mezőny a közelgő zivatarzóna miatt. Az eredményhirdetésen minden osztály helyezettje elegáns díjat vehetett át, függetlenül attól, hogy hányan indultak az osztályban.

A részletes eredmények itt érhetők el: http://hunsail.hu/Contents/Item/Display/18014

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.