Jön a Bahart Regatta első fordulója!

Június 11-én, Fonyódon rajtol az első futam a Yacht Charter Guru és a Fonyódi Kormoránok Vitorlás Egyesülettel közös rendezésében. Így a BAHART Regatta és a Kormorán Kupa mezőnye együtt, a hagyományos Kormorán útvonalon vitorlázik majd a szombati túraversenyen, és közösen vesznek részt a futamot követő parti eseményeken.

A BAHART Regatta a Balaton legnépszerűbb amatőr versenysorozatává nőtte ki magát az elmúlt közel két évtizedben, több mint 100 megrendezett futammal. Tavaly a Yacht Charter Guru szervezésében kapott új lendületet a versenysorozat, hogy új koncepcióval, megújult arculattal és tartalommal folytatódhasson a BAHART Regatta.

Ligeti Zoltán, a verseny főszervezője szerint az eredeti fő célok továbbra sem változtak: a BAHART Regatta versenyzési lehetőséget szeretne kínálni az aktív versenyzőkön kívül azoknak is, akik csak most kezdtek el versenyezni, vagy csak érdeklődnek a vitorlássport iránt. Az egyszerűsített nevezéssel a versenyengedéllyel (még) nem rendelkezők is bekapcsolódhatnak a versenyzésbe, hiszen a nevezéshez csak a hajó biztosítása és hajólevele, valamint a kormányos képesítése szükséges.

A versenynek szintén eredeti célja volt a BAHART kikötőlakók bevonása a versenyzésbe. Idén ebben a legnagyobb segítség, hogy a BAHART kikötőhelyek bérleti szerződéséhez járó biztosítások érvényesek a BAHART Regatta futamaira, további kiegészítő biztosítás nélkül is.

A BAHART Regatta „felnőtt utánpótlás” szerepe eddig is ismert volt, erre erősített rá a Yacht Charter Guru, a tavaly elindított szakmai előadás sorozatával, ahol a futamok után ismert előadóktól kaphattak értékes szakmai ismereteket a résztvevők. Az idei szezonnyitó fonyódi futamon a versenyzést érintő két legfontosabb témát beszéljük át: a Yardstick rendszerről és annak megújításáról Farkas Péter (MVSZ) fog beszámolni, a hajózásban és a versenyzésben szükséges biztosítások részleteibe Nemecz László (hajobiztositasok.hu) avatja be az érdeklődőket.

A szervező Yacht Charter Guru és a Magyar Vitorlás Szövetség elképzelései több ponton is találkoztak, így idén a BAHART Regatta túrafutamai már az MVSZ által kiírt Yardstick Trophy-ban is értékelésre kerülnek. A versenysorozat szakmai programjához is segítség, hogy a BAHART Regatta versenyzői számára is elérhetők lesznek az MVSZ online webináriumi előadásai.

A versenyeket idén is további parti események teszik színessé. A vendéglátásról Horváth Zsolt #kicsizsó gondoskodik, a versenyzőket whiskybemutató és kóstoló várja, és a fonyódi kikötő melletti strandon pedig színpad, DJ-vel, háttérben a Balatonnal, naplementével. Ami viszont biztosan nem lesz, az a műanyag szemét, hiszen már tavaly is fontos küldetése volt a BAHART Regattának a környezetvédelem: a rendezvény betétdíjas poharakat és lebomló eszközöket használ, az érmeket és kupákat pedig idény is újrahasznosított hajós anyagokból készítik az Aztakeservit Környezetvédő Értékőr Egyesület művészei.

A kedvezményes előnevezés június 7-én 20:00 óráig tart, utána normál áron lehet nevezni. Helyszíni nevezés a verseny napján átutalással vagy bankkártyás fizetéssel lehetséges. A versenyre nevezett hajóknak ingyenes kikötési lehetőséget biztosítunk a verseny napjára és az azt megelőző (péntek) éjszakára.

A futamok profi lebonyolításáról a SailForYou gondoskodik, az online követés szolgáltatója az Airmoniq, az esemény szervezője a Yacht Charter Guru és az Ocean Sailing SE, a versenyek helyszínét a Balatoni Hajózási Zrt. biztosítja.

További információ:

nevezés: https://yachtcharterguru.com/regatta/entry

hirdetőtábla: https://yachtcharterguru.com/regatta/news

web: https://yachtcharterguru.com/regatta

web: https://hunsail.hu/YS-Trophy-2022

facebook: https://facebook.com/yachtcharterguru

facebook: https://www.facebook.com/events/349997037245023

e-mail: regatta@yachtcharterguru.com

telefon: Ligeti Zoltán: +36308862000

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.