Jön a 28. Balaton Boat Show

Rengeteg újdonság, köztük fél tucat 40 láb feletti vitorlás is felvonul a Kenese Marina Portban a szeptember 1-3. között rendezett 28. Balaton Boat Show alkalmával Magyarország egyetlen vízen rendezett hajókiállításán.

A szokásos időpontban, vagyis szeptember első hétvégéjén rendezik meg az idén is Balaton Boat Show-t Balatonkenesén. Bár a válság az utóbbi időben érezhetően némi óvatosságra késztette a hajógyártókat és forgalmazókat, azért az idén is lesz bőven kínálat a Marina Port területén. Kiállítóból például várhatóan ugyanannyi lesz, mint tavaly. Vagyis az idén is megközelítőleg 70 kiállítóval találkozhatnak a látogatók. Természetesen ez a szám a kapcsolódó háttéripari partnerekkel együtt értendő, de a vízen és parton megtekinthető vitorlás- és elektromos hajók, csónakok száma sem várható, hogy jelentősen csökken az idén.

A partnereket (látszólag) nem nagyon bizonytalanította el a válság, és a többség mérsékelten optimista a piaci kilátásokkal kapcsolatban. Éppen ezért nagyon fontos a kenesei kiállítás a hajóimportőröknek- és gyártóknak, hiszen az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a legtöbb tényleges üzletkötéssé váló érdeklődés a balatoni hajókiállításon landol náluk. Ennek fényében különösen pozitív, hogy Rápolthy Edit tájékoztatása szerint egy hónappal a kiállítás előtt a vízen már minden hely elkelt. Az érdeklődés a kiállítók részéről a korábbi évekhez hasonló, ami nagy szó, hiszen a bizonytalan helyzet azért nem múlt el nyomtalanul. A kérdés csak az, hogy vajon látogatók is lesznek-e? A szervezők azonban emiatt sem aggódnak.

Persze, az idén is lesz néhány igazi premier is: Kenesén debütál például a Wia vadonatúj nagyhajója, az egyelőre 500-as néven futó elegáns elektromos, valamint itt csodálhatja majd meg először a hazai közönség a Hanse újdonságát, a 460-ast is, amely a német gyártó új arculatát is felvillantja.

A balatoni seregszemle tehát az idén is hatalmas kínálatot vonultat fel, és a tétje sem kicsi. Zárás után sokkal pontosabban lehet majd megítélni, mennyire súlyosan hatott a hazai hajópiacra a világjárvány: vajon megúszta egy megfázással, vagy tartósan ágynak dől?

 

 

keretbe:

Mi is ott leszünk!

Az előző évekhez hasonlóan idén is találkozhatnak a Vitorlázás Magazin stábjával a kenesei kiállításon. Nem csak különleges, kiállítási kedvezményekkel várjuk majd olvasóinkat és partnereinket, de velünk lesz magazinunk állandó jogi szakértője, dr. Csicsely Tamás is, aki minden ügyes-bajos szabályzási kérdéssel kapcsolatban várja kérdéseiket.

 

Tudta?

Az őszi seregszemlével egy időben tudják a gyártók a legkedvezőbb feltételeket kínálni a következő szezonra megrendelt hajókra.

 

További információk:

www.balatonboatshow.hu

www.facebook.com/balatonboatshow

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.