Itt vannak a legújabb lazítások a vitorlázásban

Már Pest megyében és Budapesten is lehet sportorvoshoz menni és indulhatnak a bentlakásos táborok.

A kormányzat a napokban megjelent újabb „lazítási” csomagjában a vitorlázás újraindulását kedvezően befolyásoló döntések is szerepelnek. Az egyik ilyen közülük az, hogy immár Pest megyében is – a többi megyéhez hasonlóan – újra fel lehet keresni a sportorvosokat – adta hírül a hunsail.hu. „Pest megyében vidéken és mától az egyéb budapesti kisebb rendelőkben megindulhatnak a személyes vizsgálatok” – tájékoztatta a hunsail-hu-t május 18-án dr. Kiss Marianna, az Országos Sportegészségügyi Hivatal vezető sportorvosa.

Budapesten távelbírálást csak a Budapesti Sportorvosi Centrumban (BSC) (Karolina út 27.) végeznek, vidéken pedig „kizárólag dr. Páll Zoltán végezhet távelbírálást, de ő saját maga keresi fel a sportolókat”.

Talán a legfontosabb, hogy Páll Zoltán csak vitorlázóknak nyújtja a telefonos szolgáltatását június 12-ig. A vitorázóknak a spotovosi és covid-19 kérdőívet szkennelve meg kell küldeni a veszprem1.osh@osei.hu e-mail címre és meg kell adniuk a telefonos elérhetőségüket – az orvos péntekenként hívja vissza őket és az OSEI rendszerében rögzíti a sportorvosikat. Páll Zoltán rendelésének telefonos elérhetősége 88/444-120. A sportorvosi kérdőívet innen, a covid-19 kérdőívet pedig innen lehet letölteni.

A másik nagyon kedvező hír – elsősorban az utánpótlás szempontjából -, hogy a kormányzat döntése nyomán lehetőség nyílik „ottalvós” táborozásokat is tartani, azaz a gyerektáborok nem kizárólag bejárós rendszerben működhetnek. Ez ugyancsak jelentős könnyebbséget jelent a táborokat szervező klubok számára, hiszen így nem csak a bejárást megoldani tudó családokra számíthatnak, hanem az összes érdeklődő gyerek számára nyílik megoldás a vitorlázás megismerésére, a táborokban való részvételre.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.