Finn Ob: Berecz Zsombor vezet, Kaiser Kristóf a harmadik

A világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor vezet a hazai Finndingi bajnokságon. A mai, harmadik versenynapnak Németh Domonkos vághat neki a második helyről, Kaiser Kristóf pedig a harmadik helyen áll.

Az első napi két futam és a széltelen péntek után, szombaton újabb két futamot tudtak lebonyolítani a Finndingi Országos Bajnokságon, Révfülöpön. Mindez azt jelenti, hogy jelenleg négy érvényes futamon van túl a 63 fős mezőny, tehát a bajnokság már érvényes. A versenyzők abban bíznak, hogy vasárnap lesz szél és sikerül még futamokat rendezni, ami nem csak a versenyzés élménye miatt fontos, hanem azért is, hogy a legrosszabb eredményüket kiejthessék a vitorlázók az értékelésnél.

Továbbra is a friss Európa-bajnok Berecz Zsombor (PRO SE) áll az első helyen, aki a négy eddigi futamból hármat megnyert és csupán a harmadik futamban tudta őt legyőzni a THE-YKA versenyzője, Földesi Péter. Berecz Zsombor természetesen magabiztosan vezet, mögötte pedig a nagyon tehetséges junior Németh Domonkos (THE-YKA) áll, de a lemaradása hat pont az első helyezetthez képest. A továbbra is nagyon kiegyensúlyozottan vitorlázó Kaiser Kristóf (Hajógyár SE) vághat neki a harmadik helyről a vasárnapi napnak.

 

A révfülöpi versenyen több korosztályban indulnak, hiszen a Finn OB-n a felnőtt és a junior korosztály mellett, a Masters, a Grand Masters, a Grand Grand Masters, valamint a Legenda kategóriában indulókat külön is értékelik. Ez utóbbi kategóriában egyébként az OVE versenyzője Farkas József a 36., míg a TVSK versenyzője Mészáros Gábor az 50. helyen áll.

A részletes eredmények és Cserta Gábor fotói a Facebookon létrehozott Finndingi Magyar Bajnokság2020 felületen találhatóak meg.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.