Érdi Mári második lett a vb-n!

A Laser Radial éremfutamába a 10. helyen bejutott Érdi Mári a második helyen végzett és ezzel az összetettben két helyet is előrelépett. A tokiói kvóta már korábban zsebben volt.

A csütörtöki utolsó döntő futammal jutott be Érdi Mári a női Laser osztály, a Radial éremfutamába az aarhusi kvótaszerző világbajnokságon. Az olimpiai kvóta már korábban – sőt, visszatekintve már a verseny első napjától kezdve – a kezében volt, azaz végig kvótás helyen állt a vébé során – számolt be róla a hunsail.hu.

A medal race-ben aztán kitűnő vitorlázással a második helyen végzett. Ebben a futamban nagyon stabilan vitorlázott a magyar versenyző, egyik bójánál sem volt rosszabb negyediknél és a futam során, a szakaszokon belül sem állt ötödiknél hátrébb.

A parti halasztással kezdődött napon később 15-19 csomósra szelidült délnyugati szél nagyon feküdt Érdi Márinak, főleg úgy, hogy az egész versenyen nem fújt ilyen friss szél. Mári a rajtvonal inkább szél felöli oldalán rajtolt, az első krajc közepéig az 1-3. helyeken vitorlázott, majd kissé hátrébb, a 4-5. helyeken haladt, de ennek különösebb jelentősége nem volt, nagyon szoros volt a futam élmezőnye.

Az első hátszélben aztán előrelépett a 3. helyre, majd a második cirkáló szakasz végén a másodikr, mindössze 13 méterrel a végig vezető brit Alison Young mögött vette a bóját. Innentől tartotta a helyezését egészen a befutóig a néha 20 csomó fölé is frissülő szélben. Mári ezzel az eredménnyel az összetettben két helyet lépett előre és a kitűnő 8. helyen zárta a világbajnokságot.

Pénteken a Nacra 17 Foiling osztály ezüst csoportjainak a hivatalos eredménylista szerint nem rendeztek futamo(ka)t, s mivel a magyar egység ebben érdekelt, csütörtök esti helyezésük nem változott. A férfi szörfösöknek két futamot tartottak, ezekben Sánta Bence a 27. és a 39. helyeken futott célba, így összesítésben a 84. helyen áll.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.