Elektronika segíti a ETNZ edzésein a távolságtartást

Kiment edzeni az Emirates Team New Zealand Aucklandban, bébifigyelő rendszer segíti őket a távolságok betartásban.

Az Emirates Team New Zealand America’s Cup védõi jóváhagyást kértek Új-Zéland kormányától és a parti őrségtől, mielõtt folytatták a következõ évi versenyre való felkészülést, majd kimentek edzeni az aucklandi Hauraki-öbölbe az új repülő vitorlásukkal a Te Tehu-val.

Az Új-Zélandon is érvénybe lépett pandémiás korlátozások első napjaiban már elkezdett a csapat ötletelni, hogy tudnák megoldani a megváltozott körülmények között is az edzések folytatást.

A legfontosabb kérdés a közösségi távolságok betartása volt munka közben, ami elég komplex a hajón tartózkodás és a mozgássorok ismeretében.

Grand Dalton az ETNZ vezérigazgatója szerint az egymás közti távolságok figyelése, az elterelő szemkontaktusok erősen elvonják a figyelmet, koncentrációt. Erre egyszerű technológiai megoldást kerestek, sokáig eredménytelenül. A csapatok a repülő hajókkal vitorlázás új formájában a legmodernebb fejlesztéseket használják és a hajók működtetése is elektronikai rendszerekre épül.

Kézenfekvő megoldást az Igtimi cég hozott, ők az America”s Cup nyomkövető szoftvereit és technológiáját fejlesztik egy eddig nem használt, lényegesen magasabb szintre. Az általuk biztosított, nyakba akasztható, egyszerű szerkezet jelzésekkel és hangokkal figyelmeztet, ha a csapatból valaki túl közel kerül a másikhoz, illetve rögzíti a mozgások adatait is ami később elemezhető.

Kérdés, hogy az új “bébifigyelő” rendszertől függetlenül – még ha segít is két méteres biztonsági burokban tartani a legénységet – mi történik a hajókon havária helyzetben, vagy ha életmentésre kerül a sor.

Forrás One News NZ

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.