Egymillió komputas a Balatonon

Egymilliomodik utasát köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt. szerdán a Kossuth komp fedélzetén. Vass Dávid 100 ezer forint értékű utazási utalványt vehetett át a társaság vezérigazgatójától. A hagyományos utasköszöntés a tavalyi évhez képest két nappal korábban történt.

A nyári hónapokban akár 17-18 ezer főt is szállítanak a balatoni kompok Szántód és Tihany között egyetlen nap alatt. Az eddigi rekord augusztus 18-án volt, amikor is 18.530 utast szállítottak, derült ki a köszöntés helyszínén.
A Kossuth Lajos komp fedélzetén Vass Dávid és barátai a 13.00 órakor induló járaton vehették át a 100 ezer forint értékű BAHART Joker Kártyát, amely a sokféle hajózási lehetőségekre (települési járatok, séta- és programhajók, gyorshajók) egyaránt beváltható 2020 végéig.

Vass Dávid lett az egymilliomodik utas a kompokon 2019-ben (Fotó Németh Levente/Sonline.hu)

– A személyhajózást tekintve is bizakodók vagyunk a forgalom alakulását figyelve, hiszen a múlt héten már elérte társaságunk a félmilliós utasszámot a személyhajóinkon. Ez alkalomból augusztus 15-én, az idei év legforgalmasabb napján Badacsonyban köszönthettük egy szerencsés utasunkat. Azon a napon személyhajóinkon összesen 14.250, kompjainkon pedig 14.518 utast vittünk a Balaton-parti települések között – mondta el Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A személyhajózás félmilliomodik utasának köszöntéséről itt olvashatsz!

A Kossuth-komp (Fotó: Bahart)

A kompok forgalmát illetően kiderült, hogy augusztus 21-ig 12 ezer fővel, 1,5 százalékkal több utast, 3 százalékkal több járművet és 6 százalékkal több kerékpárt szállítottak a kompok 2018 azonos időszakához képest. Ez számokban kifejezve összesen 1 millió utast, 305 ezer járművet és közel 66 ezer kerékpárt jelent.

A kompok szeptember 1-ig közlekednek a főidényi menetrend szerint.

(Borítókép: Bahart)

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.