Bővítik a badacsonytördemici kikötőt

A településen erősítik az horgász- és vitorlásturizmust, a strand melletti csónakkikötő bővítésén már dolgozik a helyi horgászegyesület.
A község legnagyobb gondja, hogy a lábdihegyi településrészen levő strand medre mostanra eliszaposodott. Minél előbb kotorni és újra homokozni kellene. Horváth Zoltán polgármester elmondta, hogy a meder állapota miatt a strand nem hoz annyi bevételt, amennyit várnának tőle. A lábdihegyi strand fejlesztésére ugyan közel 17 milliós összeget nyert az önkormányzat családbarát mosdó, öltözők kialakítására, lépcső építésére és egységes megjelenésre, feliratok készítésére, azonban a strand eliszaposodott medrét mielőbb kotorni kellene. Ennek érdekében már tett lépéseket az önkormányzat, de az idei nyárra még nem újulhat meg a meder – számolt be róla a LikeBalaton.hu.

Kattints ide, és ismerd meg a strand téli vendégeit!

– A környezeti adottságok kiválóak, ha csak keskeny szakasz jutott is a Balaton-partból, próbáljuk erősíteni a horgász- és vitorlásturizmust. Vízparti településként nagy szükség van a strandra – mondta a polgármester. Megtudtuk továbbá, hogy a strand melletti csónakkikötő bővítésén már dolgozik a helyi horgászegyesület.

Proatalálkozó a badacsonylábdihegyi strandon. Az önkormányzat sürgeti a meder mielőbbi kotrását és homokozását; Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Reményeink szerint az engedélyeket megkapjuk idén, így kikötő­kapacitásunk majdnem a duplájára nő. Igény van rá, sőt, háromszor ennyire is lenne. A megvalósításhoz pályázati támogatás kell majd – szögezte le Horváth Zoltán. Hozzátette, tavaly hozzávetőlegesen 150 millió forintból gazdálkodott a település.

– A rendezvényekhez rendelt összegeket biztosítottuk, szeretnénk idén folytatni a település arculatának színesítését. Tavaly új üdvözlő- és hirdetőtáblák, egységes utcanévtáblák kerültek ki. Idén virágosítunk, pihenőpadokat, asztalokat helyezünk el – sorolta a terveket a polgármester. Az ingatlanok iránt nagy érdeklődés mutatkozik, kisgyerekes családok költöznek a településre. A születések száma azt mutatja, hogy stagnál a lakosság száma.

Forrás: veol.hu

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.