Balszerencsésen zárta a vébét Mári

Bizakodóan szállt vízre, de visszavetette a balszerencse Érdi Mári a női Laser Radial világbajnokság utolsó napján. Öt helyet visszaesett.

„Csalódott vagyok, a 23. helyen végeztem a világbajnokságon. Csalódott vagyok, mert tudom, hogy képes vagyok jobb eredményre”- kommentálta Érdi Mári Facebook-oldalán a női Laser Radial világbajnokságon elért eredményét.

Az utolsó napon két futamot bonyolítottak le a vébén, ezeken Mári a 39. és a 44. helyeken futott célba. „Készen álltam küzdeni a mai napon. A pontok nagyon közel voltak, akár dobogós helyig is feljöhettem volna, ha minden összejön. Nagyon jól indítottam az első futamban, felértem ötödiknek az első bójához. A második kreuzban okosan vitorláztam, nem kockáztattam. Mentem a mezőnnyel. De ekkor egy olyan dolog történt amit nem tudom, mikor fogok feldolgozni. A szél elállt, ahol voltunk és azok az emberek, akik utolsó helyen vették a hátszél kaput, hirtelen vezető pozícióba kerültek. Nem nagyon értem ezekben a pillanatokban, hogy egyáltalán minek edzünk olyan keményen…”

Ebből a belszerencsés sokkból aztán nem tudta összerakni a koncentrációját az utolsó futamra, rosszul rajtolt és végül az lett az egyik kiesője. „Biztos sokat fogok tanulni ebből a versenyből, de egyelőre ez most nagyon fáj.”

Mári legjobb futamhelyezése a döntő aranycsoportjában elért 2. helyezés lett, a legrosszabb pedig ugyancsak a döntőben futott 44., illetve még a selejtezők során kapott BFD lett. Érdi Mári a tavaly Aarhusban rendezett összevont ISAF-világbajnokságon már megszerezte a 2020-as tokioi olimpára az indulási jogot.

A világbajnokságot a 2016-os olimpián és a tavalyi vébén bronzérmes, 2015-ben világbajnokságot nyert dán Anne-Marie Rindom nyerte, aki kedden állt az élre. A második helyen a rioi bajnok holland Marit Bouwmeester végzett, őt pedig a brit Alison Young követte. Az tavalyi aarhusi világbajnok belga Emma Plasschaert végzett a negyedik helyen, míg a sokáig vezető svéd Josefin Olsson a hatodik lett végül.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.