Amerika Kupa: Megvan a jövő heti „táncrend”

Több mint három év várakozás és a decemberben futott Karácsonyi Kupa után a jövő héten megkezdődik a 36. Amerika Kupa felvezető versenyeinek azon szakasza, amikor már tétre mennek a győzelmek és a vereségek.

A következő éles forduló, PRADA Kupa január 15-én veszi kezdetét, méghozzá az új-zélandi főváros, Auckland mellett található Waitemata-öböl vizein.

Ezeken a körversenyeken dől el, hogy a három kihívó közül végül melyik lesz a címvédő Emirates Team New Zealand kihívója a 36. Amerika Kupáért.

A PRADA Kupa 17 versenynapból áll, és többszörös körmérkőzésekkel (angolul Round Robin) kezdődik. Ezeken a három kihívó egység – az olasz Luna Rossa Prada Pirelli, a New York Yacht Club által felkészített American Magic és a brit INEOS Team UK – négyszer csap össze egymással.

A körmérkőzések végén a legtöbb pontot elérő csapat továbbjut a PRADA Kupa döntőjébe, míg a másik két alakulat az elődöntőben mérkőzik meg január 29. és február 2. között. Utóbbi összecsapás addig tart, amíg valamelyik csapat eléri a hét futamgyőzelmet.

A február 13. és 22. között zajló döntőbe a tizenhárom futamból álló sorozat legjobbja kerül, és az a gárda nyeri el a díszes PRADA Kupát, amelyik elsőként szerez hét győzelmet. Ennek a győztese állhat ki végül a címvédő kiwik ellen. Íme a jövő heti párosítások!

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.