Amerika Kupa: Az amerikai csapat vitte az első napot

Talán kevesen tippelték volna meg az első futamok előtt, hogy a New York Yacht Club csapata, az American Magic mutatkozik be a legsikeresebben a 36. Amerika Kupáért folytatott küzdelemsorozat első napján. De így volt, a jenkik két futamot is nyertek, és az első nap után vezetnek.
Két futamgyőzelme révén az American Magic vezeti az összetett pontversenyt a 36. Amerika Kupa első felkészítő versenyének, a PRADA America’s Cup World Series and Christmas Race-nek az első napja után. Terry Hutchinson legénysége elsőként az INEOS Team UK-vel csapott össze, a háromkörös futam első fordulójánál már 50 másodperccel vezetett az amerikai hajó – igaz, Sir Ben Ainslie-éknek beakadt a kormányuk, így nem tudtak 100 százalékos teljesítményt hozni.
A nyitónap legnagyobb izgalommal várt csatája a jenkik és címvédő Emirates Team New Zealand összecsapása volt. A kellemes, napos időben és 32-35 csomós szárnyaló szélben megtartott futamon végül a #Patriot diadalmaskodott – de csak óvás után! Terry Hutchinsonék nagy előnyre tettek szert a regatta elején, de az utolsó előtti bójánál 60 méterre csökkent a két hajó közötti távolság. A Peter Burling kormányozta #TeRehutai az utolsó fordítónál belülre került, de a jenkik kiszorították ellenfelüket és nyertek. A hazaiak megóvták az eredményt, de a versenyigazgató elutasította azt.
A másik két futamon az Emirates NZL megverte a Luna Rossa Prada Pirelli Team-t, majd az olaszok a Britannia fölött aratott győzelemmel vigasztalódtak. Folytatás pénteken, az ígéretek szerint hasonlóan kellemes, 24-25 fokos új-zélandi nyárban! (Fotók: Americas Cup Media/Studio Borlenghi)

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.