AC: Újratervezték a Prada Kupa menetrendjét

Miután az NYYC American Magic hajója vasárnap felborult és megsérült, a csapat arról tájékoztatta az Amerika Kupa versenyigazgatóját, hogy nem vesznek részt a hétvégi körversenyeken. A 36. Amerika Kupa felvezető regattájának (round robin) következő futamai ezért az alábbiak szerint módosulnak.

RR 3. futam, január 23., szombat:

Luna Rossa Prada Pirelli Team vs. INEOS Team UK (rajt: 4:00 óra CET)RR 4. futam, január 24., vasárnap:

INEOS Team UK vs. Luna Rossa Prada Pirelli (rajt: 4:00 óra CET)

A versenyszabályzat formai követelményeinek megfelelően a fenti versenyek befejezése után mindkét gárdának el kell rajtolnia a „szellemversenyen”, amelyen papíron az American Magic ellen küzdenek. A szervezők ugyanis csak így tudják kiosztani a pontokat a győzteseknek. A „szellemversenyt” néhány perccel a rajt után felfüggesztik. A két rajt között előírt 25 perces szabály a „szellemversenyekre” nem vonatkozik – közölték a szervezők az AC honlapján.

Ha az INEOS Team UK megnyerné a szombati versenyt, a vasárnapi futam eredménye feleslegessé válik, mivel mindenképp Sir Ben Ainslie gárdája végezne a regatta első helyén, és így közvetlenül bekerülne a Prada Kupa döntőjébe. Ebben az esetben a két csapat eldöntheti, hogy összecsap-e vasárnap vagy sem.

(Fotó: AC Media)

A kihívók versenyének állása:

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.