AC döntő, 2. nap: Ez szorosabb lesz, mint vártuk!

Gyűrte és dagasztotta egymást a címvédő Emirates Team New Zealand és a kihívó Luna Rossa az Amerika Kupa döntőjének második napján, de ezúttal sem sikerült meglépnie egyik csapatnak sem. Mindkét legénység egy-egy futamsikert ért el, ezzel 2:2 eddig a döntő állása.

Egy nap kihagyás után a harmadik és a negyedik futammal folytatódott pénteken a 36. Amerika Kupa döntője Auckland partjainál. Könnyed, 8-10 csomós északi szélben csapott össze az Emirates Team New Zealand és a Luna Rossa AC75-öse. Az első futam rajtjánál Francesco Bruni legénysége vett nagyobb lendületet, és hátszélben tíz másodperces előnyre tettek szert az olaszok az első fordítóbójáig. Az Emirates helyezkedett, mindent megpróbált, de az olasz hajó ezúttal az egyenes szakaszokon is gyorsabbnak bizonyult: 13, majd 27 másodpercre növelték az előnyt, végül 37 szezkundummal verték a címvédő egységet.

A második futamban az előző felfutás inverzét láthattuk: Peter Burling legénysége vett tökéletes rajtot, onnantól fogva az olaszoknak esélyük sem volt a 48 csomós sebességre gyorsuló Te Rehutai befogására. Az Emirates Team New Zealand fokozatosan növelte előnyét, és az eddigi legnagyobb fölénnyel, egy perc 3 másodperccel verte a Luna Rossát.

„Az első futamban hibátlanul versenyeztünk, de a második futam startjánál túl sokáig hezitáltunk, ami előnyhöz juttatta az ellenfelünket. Elkövettünk néhány hibát a fordulásoknál is, ami megakadályozta, hogy versenyben maradjunk a kiwikkel. Alaposan ki fogjuk elemezni az adatokat, hogy lássuk, hol tudunk még javulni, mert ez a döntő az egyik legizgalmasabbnak ígérkezik az Amerika Kupa történetében„ – értékelt Francesco Bruni, a Luna Rossa kormányosa.

Az AC döntője szombaton folytatódik, és miután az új-zélandi kormány 2-estől egyes fokozatúra minősítette vissza a Covid-riasztást, a parthoz – és a nézőkhöz – legközelebb eső A pályán csapnak majd össze a csapatok.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.