A Team Kaáli nyerte az évadnyitót

Virág Flóráék tesznek érte, hogy mindenki hamar megtanulja a csapat új nevét, hiszen a Black Jack legénysége söpörte be a győzelmet a Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíjon.

A járvány előtti, 2019-es évadnyitónál is nagyobb mezőny jött össze az idei Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíjra, amely szombaton 12-kor rajtolt el. A versenyzőknek a Balatonfüred-Alsóörs-Tihany-Balatonfüred távot kellett megtenniük.

Már a rajtnál napsütéses idő, 10 csomós és annál erősebb szél várta a hajósokat, majd a verseny alatt átlagosan 13 csomós szél fújt. „Szinte tökéletes időjárás volt, sütött a nap, remek szélben vitorláztunk” – értékelte a befutó után az egyik versenyző a körülményeket. „A tökéletes helyett inkább azért ideálisnak mondanám az időt, mert helyenként lyukacsos volta szél, helyenként pöffök érkeztek, szélváltoval is találkoztunk. Mindenesetre ilyen időben jó vitorlázni” – pontosított.

A legyorsabban a katamaránok teljesítették az útvonalat, elsőként a Virág Flóra kormányozta Team Káli futott át a célvonalon, kevesebb mint 42 perces idővel. Egy percen belül követte a tavalyi évadnyitó győztese és a Kékszalag címvédője, az RSM Vándor Róberttel a kormánynál. A harmadik helyen pedig a Kreskai György vezette Triniteam csapata érkezett a célba. A leggyorsabb egytestű hajó a No1 lett, Király Zsolttal a kormánynál. A versenyen haváriák is akadtak, volt példa borulásra, ütközésre, árbóctörésre is.

A jó szélre, legalábbis a tavalyinál kedvezőbb körülményekre bizonyíték, hogy a múlt évben az az első helyet megszerző RSM-nek 2 óra 19 perc kellett a táv teljesítéséhez. Vagyis az idei versenyen ennek a harmada is elég volt a győzelemhez. A múlt évben a mezőny vége több mint 4 óra alatt ért körbe, míg az idén bőven 3 órán belül letudta a versenyt.

A hivatalos abszolút és osztályonkénti eredmények a Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíj online hirdetőtábláján, itt találhatóak.

A Magyar Vitorlás Szövetség pedig köszöni a részvételt minden érintettnek és gratulál minden indulónak.

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.