A Kékszalagtól a szörnyekig

Kékszalagról, tengeri szörnyekről és felfújható szörnyűségekről, a világ legpompásabb vitorlásáról, vitorlázó mesterfogásokról, és búvárkodásról is olvashat legújabb lapszámunkban, amelyben Litkey Farkas bemutat, Büki Gábor pedig kipróbál egy-egy hajót. És kiderül az is, hány kádnyi víz van a Balatonban. Íme a részletek!

Bár a Kékszalag a Balatonhoz kötődik ezer szállal, de már nem csak hazánk, hanem Európa egyik legfontosabb – és nem mellesleg: legérdekesebb – versenye is. Hogy miért? Többek között ez is kiderül a Vitorlázás Magazin most megjelent, 2019/4-es számából – akárcsak az, hogy miként készültek a menők az idei nagy versenyre. Utánajártunk annak is, hogy miért olyan népszerű a hajóiparban a karbon, mint alapanyag.

Bemutatunk három hajóújdonságot is, az egyiket, a Fareast 28r-t nem más, mint Litkey Farkas tesztelte magazinunk számára. De nem csak ő vállalt tesztszkipperi szerepkört nálunk, hanem egy másik Kékszalag-ász, Büki Gábor is hajóra szállt velünk: ő a Hanse 418-ast tette próbára. Megemlékezünk egy elfeledett balatoni hajószerencsétlenségről is, a Pajtás tragédiájáról, és megpróbálunk tudományos választ adni arra, hogy léteznek-e tengeri szörnyek. Ha azok talán nem is, de szörnyűségek egészen biztosan vannak: be is mutatjuk az idei év legfurább felfújható játékszereit. Ha nem érjük be azzal, hogy ezeken lovagoltassuk a családot, akkor irány a víz alá! – ebben segít Búvár-kiskáténk, amelyben a kezdeti lépésektől a megfelelő óra kiválasztásáig mindenben tanácsot adunk.
Tudja, hány kádnyi víz van a Balatonban? Ez is kiderül magazinunk egyik cikkéből, és bemutatunk három tehetséges, fiatal vitorlázó borászt is.
De persze nem csak a Balatonon, hanem messzi vizeken is hajózunk: folytatjuk tengeri mesterfogásokat ismertető sorozatunkat, és felvillantunk 5 remek célállomást az Adria középső részéről.

Mindez persze csupán ízelítő, hiszen 116 oldalon további rengeteg érdekes és izgalmas olvasmánnyal szolgálunk most is. Keresse a Vitorlázás Magazint a nagyobb újságárusoknál, vagy előfizetésért kattintson ide!

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.