F1-es sztárok a Balatonon

A Balatonon melegített be a magyar F1-es versenyre a Red Bull két pilótája, Daniel Riccardo és Max Verstappen, akik az 50. Kékszalagon induló osztrák vitorlázó-ászokkal, Roman Hagarával és Hans Peter Steinacherrel próbálták ki a katamaránozást.

A Balatonon melegített be a magyar F1-es versenyre a Red Bull két pilótája, Daniel Riccardo és Max Verstappen, akik az 50. Kékszalagon induló osztrák vitorlázó-ászokkal, Roman Hagarával és Hans Peter Steinacherrel próbálták ki a katamaránozást.
Ausztria két legsikeresebbnek választott nyári sportolója, Hagara és Steinacher egy rövid gyorstalpaló után máris versenyhelyzetbe került. Ugyanis a két száguldó fenegyerek versenyre hívta őket az általuk is hamar megszeretett festői szépségű Balatonunkon. Egy gyors rendeződés után már meg is volt a két csapat: Hagara és Ricciardo a GC32 fedélzetén, míg Steinacher és Verstappen az X40-esen várta az összecsapást. Az extrém helyzethez hűen már a rajt pillanata is izgalmakkal telire sikerült.


„Soha életemben nem vitorláztam, de ez tényleg nagyon király és gyors volt!” – mesélte Verstappen. „Sokat tanultam Romantól és Hans Petertől, úgy gondolom elég jó bevezetés volt ez az élmény a vitorlázás világába.”


Miután az X40-es csapat gyorsan lepattant a rajtvonalról, a futam kezdetét vette. A Forma 1 versenyével ellentétben itt a szél az üzemanyag, és a Balaton ideális szellőjében a katamaránok 33 csomós (61 km/órás) sebességgel is suhantak a vízen.
„Jó volt Maxot és Danielt a hajókon látni. Mindketten nagyon erősek és keményen húztak mindent.” – mesélte Steinacher.
Ricciardo is megosztotta saját élményeit: „Azt hiszem, az extrém vitorlázás a legtalálóbb kifejezés. Sosem csináltam még hasonlót, pláne nem ekkora járművel” – mesélte az ausztrál. „A hajók lenyűgözők – már csak a méreteik és magasságuk is nagyobb volt, mint amire számítottam. Roman és Hans Peter pedig nagyon jó fejek. A csörlőn töltöttem a legtöbb időt, és állítólag majdnem felborultunk, de annyira biztonságban éreztem magam, hogy észre se vettem!”


„Közel 35 csomóval száguldoztunk a hajóinkkal, de nem tehetünk róla, mi már csak ilyenek vagyunk” – vallotta be Steinacher. „Max és én vezettük a mezőnyt, de a célvonal mindig mozgásban volt. Biztos voltam benne, hogy mi lettünk az elsők.” Hagara és Ricciardo azonban másképp látták az eseményeket: „Nagyon szoros volt az utolsó pár méter, azt hittük, hogy mi nyertünk, ezért örömünkben beugrottunk a vízbe.”

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.