Katalógus: J/112 Elegence

A hazai hajópiac legújabb szereplője a világ egyik legelismertebb performance cruiser-gyártója, az amerikai J/Boats itthoni képviselete, amely három modellt is kínál: a belépőkategóriás J/24-est, az elegáns J/112-est és a fenséges J/45-öst.

 

A J/112-es a J/Boats Elegance szériájának legfrissebb modellje. A 36 lábas hajó márkatársaihoz hasonlóan a teljesítmény és a belső kényelem közötti lehető legjobb egyensúlyra való törekvés jegyében fogant. Ennek eredményeként kajütje meglehetősen tágasnak számít a performance cruiserek kategóriájában, teljesítménye pedig hozza azt, amit a sportos hajóiról híres amerikai márkától várhatunk.

A belső kialakítás közel sem olyan változatos, mint egy túrahajó esetében: csak kétkabinos kivitel rendelhető, de a beltér rendezett, esztétikus benyomást kelt. Felszereltség tekintetében négyféle változat közül lehet válogatni. Említésre érdemes a gondosan kiválasztott fából készült burkolat a kivételes minőségérzete és hangulata is, amelyekkel a klasszikus hajók szellemét idézik meg.

A J112 a külföldi szaksajtóban olvasható beszámolók tanúsága szerint kiváló menettulajdonságokkal rendelkező hajó, könnyű kezelhetőséggel. A V alakú hajóorr nagyobb menetstabilitást biztosít, lehetővé téve, hogy a hajó könnyen átcsússzon a hullámokon. A hosszú vízvonal az alacsony súlypont remek menettulajdonságokat kölcsönöz a hajónak, amely így méltán felveszi a versenyt nagyobb, 40 láb körüli társaival is. Versenypotenciálját mi sem bizonyítja jobban, mint a már megszerzett IRC és ORC Európa és Világbajnoki címek.

MŰSZAKI ADATOK

Testhossz: 10,99 m

Szélesség: 3,6m

Merülés: 2,1m

Tömeg: 5 125kg

Alapvitorlázat: 75 nm

Kabinok száma: 2

A J/Boats többi hajóját keresd a Vitorlázás Magazin Hajókatalógus Extra különszámában! Rendeld meg itt!

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink