Hajókatalógus: Moody DS45

Rövid kivonat ízelítőül a Vitorlázás Magazin Hajókatalógus Extra Különkiadványából – egy a 175 hajóbemutató cikk közül.

A DS45-ös is magán hordozza a márka valamennyi fontos ismérvét, így ez is magas felépítménnyel rendelkezik, amelynek köszönhetően nagyon tágas, ráadásul egyszinten kialakított életteret kínál.

A hosszú, nyílt tengeri utazások szempontjából különösen fontos biztonsági szempontok is fokozott hangsúlyt kaptak a DS45-ösön: ezt példázza a jól védett, tengerálló magas oldalperem mindenhol, a terasz mélyített kialakítása, és a korlát kombó a közlekedő mentén.

Akárcsak a többi Moody-típus, úgy a 45-ös is az úgynevezett Deck Saloon koncepció mentén épül fel, vagyis a szalon és a terasz egybenyitható, sőt, a hosszan hátratolható fix árnyékolónak köszönhetően még a tető is nagyrészt eltűntethető. A hosszú tengeri utazásokra tervezett luxuskategóriás vitorlás hatalmas tárolórekeszekkel és óriási üzemanyag- illetve víztartályokkal van felszerelve, és természetesen belső kormányállással is rendelkezik, ami különösen olyankor ön jól, ha viharosabbra fordul az idő. A hajó szerkezete különleges erősítéseket kapott és a legkorszerűbb anyagok felhasználásával készült.

A DS45-ös két illetve háromkabinos változatban rendelhető. Az első verziónál a harmadik kabin helyére, az alsó fedélzeti szintre kerül a konyha (galley-down verzió). Ez a megoldás végképp kényelmes szalont eredményez odafent, de közben a „mélykonyhás” verziónál sem kell sötétben tapogatózva főzni, hiszen nemcsak a keskeny ablakokon szivárog be a fény, hanem a szalon felől is. Nagyobb testvéreihez hasonlóan a DS45-ös is maximálisan személyre szabható, rengeteg különféle belső elrendezés közül választhatnak a vevők.

Moody DS 45 főbb adatok:
Teljes hossz: 13,72 m
Vízvonal hossz: 12,93 m
Szélesség: 4,57 m
Merülés: 1,65-1,99 m
Saját tömeg: 14 t
Alapvitorlázat: 98 m2

További 174 hajó bemutatójáért keresd a Vitorlázás Magazin Hajókatalógus Extra különszámát a Rely/Inmedio újságárusoknál, vagy rendeld meg itt!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.