Utazás kutyával – tippek a stresszmentes utazáshoz

Nem számít, ki mit mond, a kutyák ma már családtagoknak számítanak. Szóval egyáltalán nem furcsa, hogy vele együtt akarsz nyaralni, és vele akarod tölteni a szabadidődet.

Utazás kutyával

A kutya boldogságot és szórakozást visz az életünkbe. Nincs ez másképp a nyaralások esetében sem. Emellett nem kell aggódnod amiatt, hogy kedvenced hogyan érzi magát a kutyahotelben, mert végig melletted van, és a lehető legjobban kiélvezheted a nyaralást. Természetesen kutyával utazni nem olyan egyszerű, de van néhány tippünk, melyek megkönnyíthetik ezt.

Ellenőrizd az oltásokat utazás előtt

Győződj meg róla, hogy kutyád rendelkezik az összes szükséges védőoltással, mielőtt útnak indulsz. Így elkerülheted azokat a nemkívánatos helyzeteket, amikor nem engedik be az országba. Emellett tájékoztasd állatorvosod az utazási terveidről is. Egyes távoli országokban teljesen más oltási előírásoknak kell megfelelni.

Tipp: Ne hagyd az oltásokat az utolsó pillanatra, legalább egy hónappal az utazás előtt kezdj el foglalkozni velük.

Vidd magaddal az oltási könyvet

Ne felejtsd el becsomagolni az oltási könyvet. Ez egy kis füzet, amelyben minden fontos információt megtalálsz a kutyádról. Ha véletlenül baleset történik, és az adott ország állatorvosához kell mennie, a benne lévő feljegyzések nagyon fontosak lesznek az orvos számára.

Tipp: Ne feledkezz meg a kutyafelszerelésekről, például az itató kulacsról. Próbálj rákeresni a Biano keresőportálon. Meglátod, hogy nemcsak egyszerűen, de meglepően gyorsan rátalálsz a megfelelőre.

Szerezz be speciális ülést vagy kutyaszállító boxot

Ha autóval utazol, érdemes beszerezni egy autósülést vagy egy kutyaszállító boxot, illetve biztonsági övet a kutyád számára. Így elkerülheted, hogy kutyád vezetés közben őrülten szaladgáljon az autóban, ami nagyon veszélyes lehet az egész személyzetre nézve.

A fotó forrása: Nina Buday / Shutterstock.com

Ne feledkezz meg a kutyabilétáról

Rögzíts egy címkét a kutya nyakörvére a nevével és főleg az elérhetőségeiddel. Ezenkívül vannak beépített GPS-szel ellátott nyakörvek is. Azzal a kutyusod biztosan nem fog elveszni.

Kisállat útlevél

Egy másik nagyon fontos dolog, amelyet még az utazás előtt meg kell oldani. Minden egyes háziállat számára kisállatútlevelet állítanak ki, amely külföldre utazáskor hivatalos dokumentumként szolgál. Ezt az állatorvos adja ki.

A fotó forrása: Javier Brosch / Shutterstock.com

Fáraszd ki a kutyádat az utazás előtt

Akár autóban, akár repülőn fogsz utazni a kutyáddal, előtte mindig vidd el egy hosszabb sétára. A kutyasétáltatás mindkettőtöknek jót tesz. Nemcsak nyugodtabbak lesztek, de kutyusod talán az egész utat átalussza majd.

Ne etesd a kutyát az utazás előtt

Semmiképpen ne etesd meg a kutyádat az utazás előtt, hogy tovább bírja sétaszünet nélkül. Ez mind autóval, mind repülővel történő utazás esetén érvényes.

Ne mutass szomorúságot

Ami a repülőgépes utazást illeti – amikor elbúcsúzol a kutyádtól, mielőtt a csomagtérbe kerülne, semmiképpen ne mutass szomorúságot. A kutya azt hiheti, hogy valami rossz fog történni. Bár nehéz lehet, őrizd meg a pozitív energiát és a mosolyt az arcodon.

Ne feledkezz meg a játékokról!

Vidd magaddal az útra háziállatod kedvenc játékait és takaróit. Különösen, ha repülővel utaztok, és a kutyusnak egyedül kell lennie.

A fotó forrása: absolutimages / Shutterstock.com

Tipp: Tegyél egy régi pólót a kutyusod ketrecébe. Nemcsak rád, hanem az otthoni környezetére is emlékeztetni fogja.

Ne felejtsd el ellenőrizni a kutyabarát szálláshelyeket!

Ha szállodában szeretnétek lakni, mindenképpen ellenőrizd előzetesen, hogy az adott szálloda kutyabarát-e. Manapság ez már nem jelent akkora problémát. Egyes szállodák ingyenesen elszállásolják a kutyát.

Tipp: válassz szállodát az alapján, hogy van-e a közelben park vagy kutyafuttató.

Kutyával utazni jó móka

Mindenképpen javasoljuk, hogy kutyáddal együtt utazz. Nagyon jó móka lesz. Figyelj azonban az igényeire, és tartsd be az előírásokat és az állatorvos ajánlását. Jó utat kívánunk!

(PR)

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.