VOR: A Brunel vezet világ végén

A Team Brunel állt a VOR-flotta élére, miközben a mezőny elhaladt Point Nemo mellett, amely ha nem is a világ vége, de a legtávolabbi hely a civilizációtól.

A Team Brunel állt a VOR-flotta élére, miközben a mezőny elhaladt Point Nemo mellett, amely ha nem is a világ vége, de a legtávolabbi hely a civilizációtól.

Bármilyen furcsán hangzik, jelenleg a Nemzetközi Űrállomás a VOR mezőnyéhez legközelebb eső lakott terület. A flotta mélyen a Déli Óceánon, a Húsvét szigetektől 1600 mérföldnyire hajózik a Point Nemo nevű (Jules Verne regényének hőse után elnevezett) pont közelében hajózik. A mezőnyt a Team Brunel vezeti a világ végén, nyomában az előző napokban még az élen vitorlázó Dongfenggel. Az üldözők bolya nagyon sűrű, hiszen a kínai-francia csapat ugyan 24 mérfölddel le van maradva a sárgák mögött, de a Vestas csupán további egy mérfölddel van csak mögöttük, és a negyedik helyen hajózó hátránya is csupán 26,6 mérföld. Az ötödik a MAPFRE (+41 mérföld), a hatodik az AkzoNobel (+52 mérföld), a hetedik pedig a Scallywag, majdnem 140 mérföldnyi lemaradással. A sárkányosok az elmúlt napokban ismét alternatív stratégiával mentek, a többiektől elszakadva, északabbra helyezkedtek. A különutas megoldások már kétszer beváltak (hiszen a csapat így nyerte meg az ötödik szakaszt és lett második a hatodikon), most azonban úgy tűnik, nem fizetődik ki a kockázat. Persze a verseny vége még nagyon messze van, hiszen még jó 3800 mérföldet kell megtenniük a hetedik etap végcéljáig, a brazíliai Itajaiig.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.