Volvo Ocean Race: megkezdődött a buli

Rögtön egy rekorddal indult a 2017-2018-as Volvo Ocean Race – igaz, egyelőre még a végeredmény tekintetében tét nélküli LegZero nevű elő-versennyel. Az máris látszik, hogy az új hajók gyorsak és a csapatok között kicsik a különbségek.

Rögtön egy rekorddal indult a 2017-2018-as Volvo Ocean Race – igaz, egyelőre még a végeredmény tekintetében tét nélküli Leg Zero nevű elő-versennyel. Az máris látszik, hogy az új hajók gyorsak és a csapatok között kicsik a különbségek.

Szöveg: Vitorlázás Magazin, Fotó: VOR

Bár hivatalosan nincs semmi jelentősége a Leg Zero-nak nevezett első elő-versenynek a 2017-2018-as Volvo Ocean Race majdani végeredménye szempontjából, mégis igenis számít a csapatoknak az augusztus elején futott összekovácsoló futam. Persze, ha már megindultak, olyat is mentek, amire felfigyel a vitorlástársadalom: megdöntötték a Wight sziget megkerülésének rekordját. A MAPFRE 3 óra 13 perc alatt ért körbe a szürke ég alatt, jellemzően 20 csomós szélben futott versenyen. Ez 7 perccel jobb, mint a korábbi csúcstartó, az ICAP Maximus szuper-maxi ideje.  De nem csak a MAPFRE, hanem a következő három csapat is a korábbi rekordidőn belül ért be. Sőt: az egész mezőny alig több, mint negyed órán belül ért célba, ez azt is előre jelzi, hogy meglehetősen szoros lesz a közdelem a 39 000 tengeri mérföldes verseny során a csapatok között. A 2017-2018-as Volvo Ocean Race októberben kezdődik a spanyolországi Alicantéból indulva.

A Volvo Ocean Race LegZero verseny eredménye:

  1. MAPFRE: 3 ó 13 p
    2. Team Brunel: 3 ó 14 p
    3. team AkzoNobel: 3 ó 15 p
    4. Dongfeng Race Team: 3 ó 18 p
    5. Turn the Tide on Plastic: 3 ó 24 p
    6. Vestas 11th Hour Racing: 3 ó 25 p
    7. Sun Hung Kai/Scallywag: 3 ó 29 p

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.