Megjelent a Vitorlázás Magazin 2017/4-es száma!

Megjelent az idei nyári lapszámunk. A szezon esemény-forgatagának gyönyörű képekkel illusztrált összefoglaló magazinját keresse a Relay/Inmedio újságárusoknál, valamint a Shell és az OMV töltőállomásain!

Megjelent az idei nyári lapszámunk. A szezon esemény-forgatagának gyönyörű képekkel illusztrált összefoglaló magazinját keresse a Relay/Inmedio újságárusoknál, valamint a Shell és az OMV töltőállomásain!

Szempillantás alatt

Az idén gyakori nyári zivatarok egyik villámlásában suhant tova ez a nyár. Erről nem csak a júniusi hűvös és esős időjárása tehet (hiszen emiatt rövidebb volt a szezon), hanem inkább az, hogy rengeteg dolog történt.

A fontos események jó részéről ebben a lapszámunkban számolunk be. Például arról, hogy lement a 35. Amerika Kupa, ahol a leleményes kiwik megverték a Góliátokat. Aztán az őrült franciák összeengedték a leggyorsabb trimaránokat a Queen Mary 2-vel a The Bridge nevű különös transat-verseny keretében. És elkezdődött az első, tét nélküli futammal a Volvo Ocean Race 2017-2018-as sorozata is.

Nálunk lement a 49. Kékszalag, amelyet Liitkey megint megnyert (keressük is ennek okait vonatkozó cikkünkben, mert 13 már gombócból is sok, nem hogy tókerülő-diadalból). Első alkalommal rendezték meg a hagyományteremtőnek szánt High Tech Regattát, de volt persze Fehérszalag, Pünkösdi Regatta, Nemzeti Regatta, ügyvéd kupa – írunk is mindről.

Miközben itthon is így pezsgett a vitorlásélet, addig élsportolóink külföldön is rendre bizonyítottak. Érdi Mári aranyat nyert az U21-es Laser világbajnokságon, Vadnai Jonatán pedig pontazonosság mellett lett második a maga osztályában. De katamaránosaink és a Melges 24-es csapatok is tisztességgel álltak helyt a nemzetközi versenyeken. Mindezeknek következtében alakult úgy, hogy a mostani, idei negyedik magazinunk egy kicsit sportközlönyre hasonlít – de hát a nyár már csak ilyen. Majd októberben bepótoljuk lemaradásunkat az életstílus- és technikai cikkek terén.

Bár a nyárnak lassan vége, de a szezon még kitart jó pár hétig, az őszi Balaton szépségei mellett ilyenkor kerül igazán a figyelem középpontjába az Adria is. És persze sokan már a következő szezonra tekintenek előre. Ezért indítottuk el új kikötő-bemutató rovatunkat, hiszen új hajó vagy vitorla vásárlásáról és persze a kikötőváltásról is rendszerint ilyenkor ősszel döntünk.  Ezért fontos a szeptember elején rendezett balatonkesenei hajókiállítás is, amelyen a szakma többi szereplőjével együtt magazinunk is jelen lesz. Jöjjenek, találkozzanak velünk, mondják el véleményüket közvélemény kutatásunk vagy kötetlen beszélgetés keretében! Készüljünk együtt a következő szezonra!

Addig is: jó szelet mindenkinek!

Lénárt Attila

főszerkesztő

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.