Magyarok a 29er Európa-bajnokságon

Három magyar 29er-es egység képviseli hazánkat a Franciaországban, Quiberon partjainál megrendezett 29er EB-n. A magyar 29er-eseknek ez az első Európa-bajnoksága.

Három magyar 29er-es egység képviseli hazánkat a Franciaországban, Quiberon partjainál megrendezett 29er EB-n. A magyar 29er-eseknek ez az első Európa-bajnoksága.
A Spartacus Vitorlás Egylet versenyzői – a Kocsis Bálint – Pavlik András, a Lászlófy Levente – Arányi Barna és a Ralovich Dávid – Borbás Barna egységek Goszleth Marcell edző vezetésével küzdenek a versenytársakkal és a mezőnnyel az Atlanti-óceán habjai között.
Az első futamban Kocsis Bálinték egy 4. hellyel jelezték, nem mondtak le az Arany csoportba kerülésről, de a további két futamban azonban nem tudták megismételni ezt a teljesítményt (16, 22). Így elmaradt a bravúr, 67. helyről várják a folytatást az ezüst csoportban.
Lászlófy Lecsóék az első két futamukban hozták  az eddigi jó átlagot és egy 19. valamint 17. hellyel biztosították helyüket az ezüst csoportban. Jelenleg a 86. helyen állnak.
Ralovich Ralóék az első futamban egy BFD-vel kezdtek, ami sajnos visszavetette őket. Egy jó helyet buktak ebben a futamban, illetve ez rányomta a bélyegét a következő etapra is, ahol 38.-ok lettek.
Az utolsóban aztán nagyon nagyot küzdöttek és egy 28. hellyel zárták a napot. Ezzel a selejtezőket a 146. pozícióban fejezték be, így a Smaragd csoportban folytatják a döntőben.

Kövess minket a Facebookon is.