Jól mentek a magyarok Kielben

Egy-egy futamgyőzelmet és az összetett tabella 11. helyét szerezte meg a Kieler Woche nevű, rangos nemzetközi vitorlásversenyen a hosszabb kiesés után visszatérő Berecz Zsombor és Vadnai Benjamin Finnben és Laser Standardban.

Egy-egy futamgyőzelmet és az összetett tabella 11. helyét szerezte meg a Kieler Woche nevű, rangos nemzetközi vitorlásversenyen  a hosszabb kiesés után visszatérő Berecz Zsombor és Vadnai Benjamin Finnben és Laser Standardban.

A nemzetközi mezőnybe 9 hónap után a Kieler Wochén visszatérő Berecz Zsombor futamgyőzelemmel és 3., valamint 8. helyezésekkel az összetettben végül a 11 helyen zárta a versenyt, ami az utolsó nagy regatta volt a kvóta szerző világbajnokság előtt – számolt be róla  a Magyar Vitorlás Szövetség a honlapján. „Bemelegítő versenynek kicsit erős volt, mivel szinte minden nap viharos szél volt. Amiért idejöttünk az kiderült, a mezőny megmutatta, hogy miben maradtam le az elmúlt hónapokban. A következő hónapban ezeket a hiányosságokat kijavítjuk és felkészülve érkezünk a világbajnokságra” – írta Facebook oldalán a magyar finnes.

A 69 hajót számláló mezőny – amelyben 2-3 nagymenő kivételével az összes élversenyző szerepelt – élén az új-zélandi Josh Junior végzett a norvég Anders Pedersen és a brit Ed Wright előtt.

A Laser Standard osztályban Vadnai Benjamin ugyancsak a 11. helyen végzett, testvére, Jonatán pedig a 23. lett. Benjamin megnyerte az első futamot, ezen kívül 5., 7. és 9. helyeken is végzett futamokban. Jonatán legjobb helyezése 8. volt. A versenyt a német Philip Buhle nyerte a brit Elliot Hanson és két horvát vitorlázó, FilipJuricic és Tonci Stipanovic előtt.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.